Öncelikle Merhaba Pardus İçin AI projesinde sona geldim ve artık hem Gnome Hemde XFCE üzrinde çalışıyor daha detaylı bilgi isteyenlere bilgi veririm
Deb paketini gönderirseniz denemek isterim
Sadece isteyenlere mi deetaylı bilgi vereceksiniz. ![]()
İsteyenlere bilgi verme paketi tamamlayınca bağlantısını yayınla yeter bir de ne işe yarayacak onu açıkla
Konu: Pardus AI Projesi Hakkında Önemli Bilgilendirme ve Kesinti İçin Özür
Merhaba değerli Pardus topluluğu ve projenin takipçileri,
Sizlere Pardus AI projemizin güncel durumuyla ilgili üzücü bir gelişmeyi paylaşmak zorundayım. Ocak ayında gerçekleştirdiğim rutin kontrollerde sistemimiz sorunsuz bir şekilde çalışmaktaydı. Ancak son iki gündür, projenin temelini oluşturan Google API desteklerindeki beklenmedik değişiklikler/kesintiler nedeniyle servisimize erişim sağlanamamaktadır.
Bu durumun projeyi deneyimlemek isteyen kullanıcılarımız için yarattığı aksaklıktan dolayı içtenlikle özür dilerim. Teknik bir geliştirici olarak, kontrolüm dışında gelişen bu durumun projeyi sekteye uğratması beni de oldukça üzdü.
Şu an ne yapıyorum?
API kısıtlamalarının nedenlerini ve alternatif erişim yollarını inceliyorum.
Projenin tekrar ayağa kalkması için farklı modeller veya yerel çözümler (Local LLM entegrasyonu gibi) üzerinde çalışıyorum.
En kısa sürede stabil bir sürümle geri dönmeyi hedefliyorum.
Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederim. Gelişmelerden sizleri yine bu başlık altından haberdar edeceğim.
Saygılarımla,
İbrahim Taş
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.