Basit bir oyun yaptım . Çocuklar için eğlenceli olabilecek bir oyun . Aslında Herkeze hitap ediyor . Yapay zeka (ChatGPT) yardımı ile sıfır kod bilgisi ile ilk oyunumu yaptım . Dep paketine dönüştürdüm . Direk kurulumda Pardus 23.4 Gnome sisteminde sorunsuz çalışıyor . Oyunu nereye koymak gerekiyor . Bilmediğim için bilenlerden yardım istiyorum .
Herhangi bir yerde uygulamanızı ve dosyalarını host edebilirsiniz.
Indie oyun geliştiricilerinin kendi oyunlarını yükleyebileceği siteler var. itch.io gibi.
Buna ek olarak kaynak kodlarıyla birlikte github.com’a yüklerseniz, Releases kısmına .deb paketini koyabilirsiniz. Kullanıcılar oradan da indirebilirler.
Yani bir windows uygulaması yaptığınızda ve herkesle paylaşmak istediğinizde ne yapacaksanız burada da benzer yolu izleyeceksiniz. Eğer uygulama çok rağbet görür ve mağazaya eklenme istekleri gelirse o zaman mağazaya da eklenebilir.
github sitesine sadece dep paketini koymak yeterlimi ?
Merhaba Projeniz açık Kaynak İse Kaynak Kodlarıyla Beraber Github ve İsteğe Bağlı SourceForge ye Yükleyebilirsiniz. Ayrıca Github Releases Bölümüne .deb Olarak da yükleyebilirsiniz.
Örnekleri Bağlantılarda Mevcut Çok Zor Bir Süreç Değil.
Kolay Gelsin
Bir deniyeyim bakalım . Öğleden sonra . Önce üyelik gerekiyor sanırım .
Evet github ve sourceforge içinde üyelik gerek ücretsiz zaten üyelikler. Proje sayfaları oluşturmak için youtube’dan destek alabilirsiniz yüzlerce video mevcut konu hakkında
Yani evet,github ve sourceforge gibi siteler olur ama size benden bir öneri:Github daha iyi tutabilir çünkü sourceforge’a göre daha güvenli sayılıyor.Ayrıca basit bir dijital imza ile oyunu imzalayıp sertifikasını indirecek kişilere verirseniz cihazları kurulum işlemlerini engellemez,Linux’da dahil.