Pardus işletim sistemli bilgisayardan windows işletim sistemli akıllı tahtaya hdmi ile ekran görüntüsü aktaramıyorum

Pardus işletim sistemli bilgisayarımdan windows işletim sistemli tahtaya hdmi ile ekran gorüntüsü aktaramıyorum.ben bir okulda öğretmenim. Pardus işletim sistemini yeni öğreniyorum. Pardusun kendi sitesinden eğitim için̈ pardus işletim sistemini indirdim ve bilgisayara kurdum.Acaba bu kurma işleminde ekran kartı sürücüsü yükleniyor mu. Hdmi kablosu çalısıyor çünkü laptop ımın ekran görüntüsünü akıllı tahtayaya yansıtabildim. Pardus işletim sistemli bilgisayarımda ayarlarden ekranlar menüsüne girdiğimde ise yatay mı dikey mi ekran çözünürlüğü felan çıkıyor.yani bilgisayarın ekran ayarları çıkıyor akılli tahtanın ekran̈i ile ilgili herhangi bir bilgi çıkmıyor. Bilgisayarımın ekran görüntüsünü akıllı tahtaya yansıtmak içın ne yapmam gerekir. Terminal çalıştirmam gerekiyorsa daha önce hiç çalıştırmadım . Açik ve anlaşılır bir şekilde yazarsanız sevinirim

Pardus bilgisayarımda ekranlardan bu görüntü çıkıyor sadece. İkinci bir ekran görünmüyor. Akıllı tahtanın ekranı seçeneklerde yok

Nasıl bağlantı yapılacağı ile ilgili youtubeda videolar mevcut.

Akıllı tahtanın girişlerden hdmi ın seçilmesi gerekiyor.

Hocam videoları izledim ona göre bağlantı yaptım fakat pardus işletim sistemli bilgisayarımdan bir ekran ayarı yapmam gerekiyor heralde başka bilgisayarı bağlayınca ekranı akıllı tahtaya yansıtabiliyorum

Laptobunuzun modeli nedir?

@saniye_kus hocam, HDMI kablosunun sağlam olduğunu ifade etmişsiniz. HDMI ile görüntü göndereceğiniz akıllı tahtanın source (kaynak) butonuna tıklamayı denediniz mi? Pardus kurulu bilgisayarı açıp HDMI kablosu ile tahtaya bağladıktan sonra tahta üzerindeki source butonuna 1 kez tıklayın. Akıllı tahtadaki işletim sisteminin bir önemi yok üzerinde source butonu ile tahta ekranında hangi cihazın görüntü kaynağı olarak seçileceğini belirliyorsunuz. Source butonu tahtanın güç butonuna yakın yerde aşağıdakine benzer bir simgesi var

Yukarıdaki adımı uyguladıktan sonra görüntü alamadıysanız Pardus yüklü bilgisayarda sol alt taraftan Pardus menüsüne tıklayın. Büyüteç ikonu yanından Ekran ifadesini aratın. Çıkan arama sonuçlarında sadece Ekran yazan seçeneği tıklayın. Açılan ayar penceresinde sol taraftaki alanda hem görüntü kaynağı olan bilgisayarın ekranını, hem de akıllı tahta ekranını mavi dikdörtgenler şeklinde görüyor olmalısınız. İkisi de mavi olmalı. Akıllı tahtanınki Gri ise aktif değildir. Üzerine tıklayıp aktifleştirmeniz gerekiyor. İkisi de mavi olunca sol altta yansıyan ekranlar seçim kutucuğunu tıklayın. Kendi bilgisayarınızın ekranına tıklayın, birincil ekran olarak ayarlanmalı. Bunu yapınca tahtanın source butonuna tekrar basıp kaynakları taratın.

HDMI üzerinden ses de göndermek istiyorsanız yine Pardus menüsüne tıklayın. Büyüteç ikonuna ses yazıp aratın. Arama sonuçlarından PulseAudio Ses Denetimi’ne tıklayın. Yapılandırma sekmesine tıklayın. Burada profil bölümünde HDMI olanları deneyebilirsiniz.