Pardus Kalem yüklenmiyor

Merhabalar Etap 19 kurulu Arçelik tahtalarımıza Pardus mağazada bulunan “Pardus Kalem” uygulamasını yükleyemiyoruz. Mağazada uygulama var ama yüklemek mümkün değil, bulunamadı yazıyor.

Oysa ki windosta çalışan fatih kalem uygulamasına benzeyen, takılmayan, en kullanışlı uygulama bu.

merhaba, synaptic paket yükleyicisi ya da terminal üzerinden yüklemeyi deneyebilir misin?

1 Beğeni

Aşağıdaki linkten indirip paket kurucu ile kurun. Sürekli güncelleme atılıyor. Amd64 deb olanı indirin.

https://github.com/bayramkarahan/e-tahta/raw/master/e-tahta_1.8.8_amd64-debian.deb

1 Beğeni

Maalesef nasıl yapıldığını bilmiyorum.

Ayrıca okulumuzda 24 tahta var.

Tüm öğretmenlerimiz bu durumdan şikayetçi.

İçlerinde pardus hakkında en çok bilgiye sahip olan da benim.

Herkesin kendi kendine çözebileceği bir yöntem olursa daha da memnun olurum.

Sorun yüksek ihtimalle yeni gelen güncellemeyle alakalı. Yani güncelleme o butonun başvurduğu adresi değiştirmiş olabilir. Dep. paketini indirip üzerine çift tıklayarak yükleyebilirsiniz.

Okulların açıldığı Eylül ayı itibariyle Etap yüklü Tahtalara kavuştuk. O zamandan beri hepimizde böyle.

Uzun zamandır açılışta sinyal yok hatası aldığım başka bir okuldan arkadaş gelip sistemi yeniden kurmuş.

Yüklenirken orada yoktum bolu imajı mı yüklediniz vs diye soramadım. Sanırım hazır imaj kullanmış. Bunda Pardus Kalem hazır yüklüydü.

Aşağıdaki adresteki pardus-pen_3.3.0_amd64.deb adlı paketi indirip pardus paket yükleyicisi ile kurmayı deneyin hocam.

Önceki yöntemler işe yaramadı o paketleri kuramadım arkadaşlar.

@mcanatan Evdeki bilgisayarıma da etap19 kurmuştum. Onda da denedim olmadı ama altta ondokuz diye belirtilen linkten indirdim bu sefer kurabildi. Ama çok eski bir sürüm. Eta kalem kadar kabiliyetsiz.

Ekran Görüntüsü - 2024-12-20 23-50-01