Hayırlı Günler
Pardus Gnome arayüzünü kde arayüzüne çevirdim ancak kde de ki keşfet yazılım bölümü çalışmıyor. ne yapabiliriz. düzeltebilir miyiz.
Selamunaleyküm Hocam.
Keşfet kısmı maalesef Pardus tarafından paketleri ayarlamamış. Önceden ben de sormuştum. appstream paketi tam olarak ayarlanmadığı için kde mağzası paketleri bulamıyor. Ama plasma-discover-backend-flatpak
paketini kurarsanız flatpack paketlerini mağzadan kurabiliyorsunuz
İlginç. Eğer bu durum Pardus depolarındaki özel bir yapılandırma sorunundan kaynaklanıyorsa, ben Pardus KDE’ye Pardus XFCE veya GNOME değil, Debian KDE’den geçtiğim için böyle bir sorun yaşamadım herhalde.
O zaman Pardus’u KDE Plasma masaüstü ortamı ile kullanmak isteyenler için önce Debian KDE’yi kurmak (Türkçe de kurulabilir) ve ardından sadece depo adreslerini değiştirip birkaç temel sistem dosyasını yeniden yüklemek, en iyi seçenek gibi görünüyor.
Bir geri bildirim daha:
Pardus server üzerine KDE kurduğumda bende de aynı durum vardı. Pardus yazılım merkezi kurarak hallettim.
Pardus deposundaki yazılımları kde ve gnome mağazalarından kurulum yapamıyorsunuz. Pardus depolarını tanımıyorlar. Her iki mağazayı da Pardus üzerine bir kaç defe kurarak denedim . Depoları ne yaptıysam tanıtamadım.
hocam Pardus geliştircilerinin bunu ayarlaması gerekiyor. appstream debiandan indirsekte debian depolarından kurulum yapmak isteyecek
Appstream Pardusun kendi deposunda vardır. Pardus deposunda hangi paketlerin olduğunu aşağıdaki adresten takip edebilirsiniz. Paket yelpazesi çok geniş.
ekran klavyesini de çalıştıramamıştım kullanabilen var mı?
hocam sıkıntı appsteram uygulamanın olması değil. Olup Pardus paketlerine göre ayarlanmamış olması.
flatpack için sıkıntı olmadan kullanılabiliyor
Maalesef Pardus tarafından KDE Plasma “üvey evlat” muamelesi görüyor. Depolara dahil edilmesi bile yeni.
Kendilerince haklı nedenleri olabilir.
Fakat Pardus’u KDE Plasma masaüstü ortamı ile kullanmak isteyenler bu durum çeşitli güçlüklere yol açıyor.
Önce Debian 12 (Bookworm) KDE kullanırken, basit bir iki işlemle Pardus’a geçmiş biri olarak - sanırım bu sayede - bu tür sorunları hiç yaşamadım.
Birkaç haftadır da artık kararlı sürüm haline gelmek üzere olan Debian 13 (Trixie) birincil işletim sistemim oldu. Pardus’un Debian tabanı 13’e geçtiğinde yine aynı geçiş yöntemini kullanacağım.
Not: Debian depolarını sonradan (düşük öncelikli olarak, Pardus depolarına dahil edilmeyen bazı yazılımlara kolay erişim için) ekledim.
Pardus depolarıyla Discover / Keşfet baştan beri çalışıyor.