Pardus KDE neden artık yok?

Sealmünaleyküm,

Ben sıkı bir KDE kullanıcısıyım, ve KDE’nin esnekliğini seviyorum.

Acaba neden artık Pardus’un KDE versiyonu sunulmuyor?

sonradan yükleyebilirsiniz temiz olması açısından pardus server versiyonu yükleyin terminal ekranı ile gelir herhangi bir masaüstü ortamı barnıdırmaz daha sonra terminalden kde desktop yüklemesini yapın işlem tamam

Üstadım pardus deposunda henüz bir bir çok uygulama KDE 5 gibi duruyor. KDE 6 henüz tam olarak pardus deposunda bulunmuyor muhtelemen. Asılında debian depolarından tamamı çekilebilir.

Mevcut kaynaklarla Pardus ekibinin iş yüküne bir de Pardus KDE sürümünün eklenmesi kısa vadede olası gözükmüyor sanırım. Halen Pardus depolarında KDE mevcut olduğundan, en azından sadece gayriresmi bir Pardus KDE ISO oluşturulup kullanıcılara güvenilir bir şekilde sunulması, GitHub gibi bir platformda oluşturulabilecek bir gönüllü ekibiyle gerçekleştirilebilir belki fakat bunun için birilerinin “girişimcilik” göstermesi ve buna zaman/emek harcaması gerekiyor.

Birçok kullanıcıya Pardus sunucu sürümü ile başlamak zor gelebilir, bu yüzden Pardus XFCE sürümünü kurup ardından KDE Plasma masaüstü ortamını ve SDDM oturum açma yöneticisini kurarak Pardus’u KDE Plasma masaüstü ortamında kullanmak ve artık gerek kalmayan XFCE paketlerini kaldırmak (bu basit işlemler sırasıyla bu forumda çeşitli yerlerde anlatılıyor) daha pratik olabilir.

Debian kararlı sürümünü (13 Bookworm) temel alan Pardus 25’te KDE Plasma 6.3, diğer Linux dağıtımlarının çoğundan daha kararlı sayılabilecek Debian test sürümünde (14) ise KDE Plasma 6.5 var (ve sanırım yakında 6.6 olacak). Bilgisayarda bu ikisinin kurulu olması yararlı olabiliyor.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.