Pardus Kitleniyor

Ekran kartim yetersiz mi acaba sürekli kitleniyor pardus.Birden fazla pencere açınca oluyor.

1 Beğeni

RAM belleğiniz kaç GB? Yüksek ihtimalle ram belleğiniz doluyor olabilir. Sistem gözlemcisini açıp bellek kullanımını gözlemleyin. Eğer bellek dolmaya yakınlaşınca sistem donuyorsa belleğiniz yetersizdir.

1 Beğeni

Ram de yer acmak icin ne yapabilirim

1 Beğeni

Sadece pycharm ve firefox açık ama ram kullanimi %74.Normal mi bu sizce.

1 Beğeni

XFCE arayüzünü kurup ona geçiş yapmayı deneyebilirsiniz. XFCE arayüzü GNOME’a kıyasla daha hafiftir. Sway/Hyprland Window Manager arayüzüne de geçebilirsiniz, bunlar desktop environmentlere kıyasla daha hafiftir ama kullanımı bir tık daha zordur.

Tam boyutlu bir IDE yerine daha lightweight bir text editör (VSCode, Vim, Sublime Text vs.) kullanmayı deneyebilirsiniz. Vim biraz öğrenmesi karışık (ama öğrenenlerin vazgeçemediği) bir editördür

Swap alanı kullanılabilir değil demekte, biraz swap alanı açmayı deneyebilirsiniz

1 Beğeni

Ağır programlar kullanıyorsanız mecbur RAM yükseltme veya o uygulamayı kullanmama seçenekleri var.

Üstteki önerideki gibi PyCharm gibi ağır bir ide yerine terminal bazlı bir editörle de işlerinizi halledebilirsiniz. Neovim öğrenseniz çok iyi olur fakat başlangıçta kısayolları size karmaşık gelebilir, kısayolları aşina olduğumuz şekilde olan micro’yu deneyebilirsiniz:

https://micro-editor.github.io/

Sistem özellikleri nedir?

kaç gb ramin olduğuna göre değişir dostum bu arada bende pyhtona başlamayı planlıyorum sence nereden başlamalıyım önerdiğin bir yer var mı :slight_smile:

@Etv_Prewiev Pardus UZEM’de tamamen ücretsiz yazılım geliştirme derslerimiz mevcut.

Eğer Python’u hiç bilmiyorsanız:

Eğer Python biliyor fakat Pardus’a nasıl uygulama geliştireceğinizi bilmiyorsanız:

3 Beğeni