Pardus Klavye sorunu

Merhaba arkadaşlar. Pardus 23 kurulumu yaptım dizüstü bilgisayarıma. Ama klavye çalışmıyor. Fare çalışıyor onda sorun yok. Yardım lütfen

drivers - Internal keyboard not working with Ubuntu 20.04 (same with 22.04 and 23.04) on ASUS Expertbook B1502CBA-BQ0553X - Ask Ubuntu internet sayfasından Öğrendiğime göre, harici bir klavye takıp Pardus’taki Uçbirim uygulamasını açıp

inxi -Fxxzc0

yazın ve enter tuşuna basın. Çıktınızı(sonucunuzu) bizimle paylaşın.

Bir de bilgisayarınızın modeli ve markası nedir yazar mısınız? Çözüm önerilerini araştıralım.

Bir de detaylı arama olarak bilgisayarınızı muayene etmesi açısından Hardware Probe | Flathub internet sayfasındaki yazılımı kurabilir misiniz?

Merhaba yeni bilgisayarıma Pardus 23 fxc ve gnome kurulumu yaptım. Her ikisindede klavyem çalışmadı. Sonra sildim pardus 21 sürümünü yükledim klavye çalışıyor. Sorun yok. Fakat şimdi hiç bir uygulamanın güncellemesini alamıyorum. Acaba pardus 21 sürümünde olupta, pardus 23 sürümünde olmayan eksiklik nedir?

Pardus Destek Masası’na iletebilirsiniz. Açılan sayfada sol aşağıda.

Pardus 21 sürümü 2025 yılına kadar destekleniyor. Tüm güncellemeleri sorunsuz bir şekilde almanız gerekir. Eğer kurulumda bir sorun yoksa ağ ile ilgili bir sorun olabilir. Bazı kurumsal ağlarda sorun olabiliyor. Farklı bir ağda deneyin. Uç birimden sudo apt update && sudo apt full-upgrade komutu ile güncellemeyi deneyin. Yazılım merkezi ayarlar kısmından ön belek temizleme ve paket yöneticisi kaynak listesi düzelt işlemi yapın.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.