Pardus kurdum ama açılmıyor

Pardus ü yeni kurdum ancak açtığım zaman böyle bir ekranda takılıyor:
Screenshot_2020-11-01-22-35-19

Kaydettiğiniz aygıtı BİOS’dan seçtiniz mi? Eğer öyle yaptıysanız kullandığınız CD veya Flash’a dosyaları normal bir şekilde mi koydunuz yoksa Rufus ile mi? Eğer normal bir şekilde koyduysanız çalışmaz. Büyük ihtimalle kurulumu tam tamamlamadan kapatmış ve açmaya çalışıyor olabilirsiniz. Kullandığınız aygıtı BİOS’da seçip kurulumu tamamlarsanız sorun yaşayacağınızı sanmam. Bu arada kurulumu Ethernet Kablosu ile yapmanız gerekiyor. Dediklerimi deneyin olmazsa daha detaylı bir şekilde yazın.

İso dosyasını piw programı ile usb flash belleğe yükledim bios tan usb aygıtını boot ettim sorunsuz bir şekilde yükledim ama açılırken resimdeki gibi siyah ekranda takılı kalıyor.

Fark edebildiğiniz gibi ben de bu konuda çok biligili değilim. Umarım benden daha deneyimli ve bilgili biri görür. Tahmin edebileceğim tek şey kurulumda bir hata ile karşılaşmanızdır. Pardus Kurulum Klavuzu – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM yerdekilerle birebir aynı şeyi yapmışsınızdır umarım. Yapmadıysanız bilgisyaranızı tamamen kapatın.(Fişi çekin ve bataryayı çıkarın) ve BIOS ekranından tekrardan aygıtını ile çalıştırın. Elinizde varsa mutlaka ETHERNET KABLOSU ile kurun. Diskinizi bölmenize gerek yok. Kurulum tamamlandıktan sonra açıldıysa bile tam olmamış olabilir çünkü aynı hatayı ben de yaşadım hatta aynı siyah ekran hatasını ben de yaşadım. Açıldıktan sonra sağ alttan yeniden başlat demeniz lazım. Yeniden başlat dedikten sonra bir sorunuz olacağını pek sanmıyorum ama gerçekten en önemli faktör Ethernet kablosu. Hatta ben kurduğumdan beri korkumdan daha çıkarmadım. Umarım sorununuz hallolur.

Stack Overflow’da şöyle bir paylaşım buldum. Belki işinize yarar.

Peki bios tan başka yapılacak bir ayarı var mı?

Biosta eğer işletim sisteminizi SSD ye kurduysanız boot menüye gelip + veya - işareti ile en üte alınız.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.