Pardus kurulum aşamasında donuyor

Merhaba,

Eski bir bilgisayar olan Nokia Booklet 3G üzerinde hobi amaçlı kurulum yapıyorum.

32 bit işletim sistemi için pardus_kurumsal_2013_gnome_32bit_tr.iso rufus kullanarak yükleme yapıyorum ancak yükleme aşamasında donuyor. Eski bir konuda uçbirim üzerinden gksudo /usr/bin/live-installer komutu ile yürütülmesi gerektiği tavsiye edilmişti, denedim. Düğüm tabloları yazılıyor: 191/895 aşamasına geldiğinde donuyor, fare de dahil çalışmıyor.

Çözüm önerilerinizi tek tek deneyeceğim, teşekkürler.

1 Beğeni

İsterseniz daha düşük bir Pardus sürümünü deneyin. İnternetten okuduğum kadarıyla bilgisayarınız. Düşük işlem ve hafızaya sahip. Eğer

Aslında birçok kurulum yaptım. Ubuntu, linux, windows 7-10, lubuntu, PrimeOS, Bliss, kali linux vb. birçok deneme yaptım… Hepsinde sorun benzerdi, ya kurulum aşamasında donuyor ya da ext4 birim oluşturulamadı vb. hataları vererek diski yeniden başlatana kadar okumuyor.

Bu pc depodan aldığım ve hobi amaçlı kullanacağım bir pc olacak zaten, veya küçük diye asıl sistemimi evde açık bırakıp dışarı çıktığımda yanıma alarak uzaktan bağlanıp işlerimi halledeceğim aracı işlev de görebilir. Gördüğünüz gibi 32 bit ve oldukça eski.

Sorunun pardus’da değil de diskten kaynaklandığını düşünüyorum ancak 2 gün öncesine kadar windows7 yüklüydü ve sorunsuz çalışıyordu.

Bu arada birçok araştırma yaptım, bu tür sorunlarla karşılaşanlar konuya denk gelirse diye genelde bu kaynak çözüm olmuş: https://www.youtube.com/watch?v=w8IFSRC1tZM&t=159s

(Video windows üzerinden anlatılmış ancak diğer işletim sistemlerinin iso dosyası kurulmadan önce de bu işlemleri yapıp yeniden denenince düzeldiğini söyleyenler olmuş) ben henüz sorunu çözemedim ama iş görür bir kaynak olur diye eklemek istedim.

Üstadım o bilgisayara mint 32 kuracaksınız. Öyle deneyeceksiniz. Şu anda en kaliteli 32 bit sürümü mint linuxta var ve herşeyden önce güncel sürüm. Pardus 23 ile aynı. En az 4 gb takas alanı oluşturun ve yeniden bakın.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.