Ben iso dosyasını rufus ile usb flash belleğe yazdırdıktan sonra Pardus kurulum ekranına geldiğimde ekran resimdeki gibi bozuldu. Kurulum yapamıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var. Yardım ederseniz sevinirim.
Pardus Çalışan seçeneğini seçtikten sonra Masaüstünde bulunan Kurulum simgesi ile kurabilirsiniz.
Bios ayarlarından secure boot ayarını disable yapınız.
Secure boot disabled yazıyor zaten.
İşletim sitemini tekrar Pardusun resmi web sayfasından indir usb flash belleğe yeniden yazdır tekrar dene. Bazen yazdırırken hatalı yazdırabiliyor. Ondan kaynaklanabiliyor. Ben şahsen birkaç kez karşılaştım.
USB 'den sebepte olabilir. Farklı USB’de deneyin. İSO’yu ADM/İDM gibi yazılımlar ile yüklediyseniz bozuk inmiş olabilir. Yardımcı programlar ile parça indirme şeklinde değil tam biçimde (normal) indirin.
Bazı çok eski ekran kartlarında böyle olabiliyor. Misal Mobility Radeon 3000 gibi. Pardus 19.5 ile dene.
İSO’yu herhangi bir indirme programı kullanmadan doğrudan indirdim ve rufus,iso2disk gibi değişik programlar kullanarak tekrar tekrar flash belleğe yazdırmama rağmen ve değişik usb’ler de denememe rağmen aynı sonuçla karşılaştım.
https://www.pardus.org.tr/pardus-surum-notlari-21-4-backports/ linkinde bulunan sürümü deneyebilir misiniz?
Maalesef yine olmuyor.
https://github.com/pbatard/rufus/releases/download/v2.12/rufus-2.12p.exe sürümü ile DD YANSI modunda yazdırmayı deneyebilir misiniz?
Maalesef şuan bende de aynı sorun var. AMD Ryzen 5 5600G işlemci var. Ekran aynı böyle, yazılar birbirine girmiş, karışmış vs.
Buldum çözümü. İki sebepten biri. USB’yi farklı porta taktım. BIOS ayarında USB’den üç tane gördü. Biri “Disable” idi, o hariç diğer ikisini başa alarak denedim. Biri çalıştı.
İ5 işlemcili Acer Aspire V3-571G notebookta bu şekilde ekran bozuluyor ancak i7 işlemcili HP Pavilion 15 bc001nt notebookta sorun olmadı. Acaba uyum sorunumu var bilmiyorum.
Benim yazdığımı denediniz mi?
İ5 işlemcili Acer Aspire V3-571G aynı bilgisayar bende de var ve sorunsuz bir şekilde kurup kullanabiliyorum.
Kurulumu Çalışan Pardus seçeneğini seçtikten sonra Masaüstündeki kurulum simgesi ile yapıyorum.
Not: Biosdan secure boot kapalı.
@kaan bir bakar msınız? Taktığınız USB kaç tane görünüyor. Ben bir kurulum USB’si taktım, üç tane görünüyordu. İlk başta olmadı. Onlardan birini seçtim öyle açıldı. boot olarak açmayı denesinler. Aynı sorunu bugün yaşadım, BIOS’tan sadece diskleri kurcalayarak hallettim. Başka hiçbir şeyi değiştirmedim. Ve sonraki açmamda kurulum ekranı sorunsuz geldi.
Dikkatimi çeken diğer konu ise, kurulum ekranı eski görünümlüydü hatalı açıldığında, görselliği zayıftı. Bir sorun olduğu belliydi. İkinci açmamda ise sorunsuz açıldı ve alışılagelmiş görselleştirilmiş kurulum menüsü karşıladı. Benimki de Ryzen R5 5600G.
USB’lerin hepsinde denedim olmadı.
Pardusu boot ettikten sonra grub ekranındayken kernele “nomodeset” ekleyip deneyebilirsiniz.