Pardus kurulumu başarısız ve usb gözükmüyor

şimdi ben 64 gb lık usb me rufus ile pardus gnome yükledim daha sonra kurulum aşamasında şifre seçtikten sonra yapılan işlemleri bana tekrar tekrar yaptırmaya başladı bende bir süre sonra windows u başlatmaya karar verdim windows u başlattım ve usb mi taktığımda usb gözükmedi

Merhaba,
Kalıp dosyasının md5 kontrolünü gerçekleştirebilirsiniz.

Not: Disk yönetiminden usb belleğinizi yeniden biçimlendirebilirsiniz.

1 Beğeni

matched yazdı ama daha sonra ne yapmam gerektiğini anlamadım.

Rufus programını kullanıyorsanız yazdırma adımlarında DD YANSI modunu seçiniz.

1 Beğeni

zaten o şekilde yaptım

Kurulumda tekrar tekrar yaptığınız adım hangisidir?

1 Beğeni

şifreyi girdikten sonraki adımlar şimdi hatılayamadım

Aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.

eklemek istediğim bir şey daha var usb şu an takılı olduğu halde gözükmüyor

Disk yönetiminden biçimlendirdiğinizde gözükecektir.

kaan arkadaşımızında dediği gibi cmd" yi “yönetici olarak çalıştır” açılan pencerede “diskpart” yazıyoruz ve “enter” tuşuna basıyoruz sonra bir pencere daha açılabilir açılmayadabilir “system32” yerine “diskpart” yazdığını göreceğiz sonra “list disk” yazıyoruz ve bilgisayarınızda kaç tane bellek takılıysa o kadar örnek 2 disk var “disk 0” ve “disk 1” şeklinde gözükecektir yukarıda “disk” “status” “size” “free” “dyn” ve “gpt” yazdığını göreceğiz bizim işimiz “size” kısmı ile 64 gb lik belleğimizde “64000 mb” ya da ona yakın bir şeyler gözükecektir mesela “disk 0 online 465gb 1024 kb” “disk 1 online 64000mb 0kb” olarak gözükecektir bizim işimiz disk 1 ile sizinki hangi disk olarak gözüküyorsa onun karşılığını seçin eğer ki hangi disk ise örneğin disk 1 “select disk 1” yazıyoruz ve “entere basıyoruz” “disk 1 is now the selected disk” şeklinde bir yazı yazacak en son olarak “clean all” yazıyoruz isterseniz cmd yi kapatın ya da iki kere “exit” yazın sonra arama butonu>disk yönetimi>64gb lik disk var altta ona sağ click yap>hızlı biçimlendir> kolay biçimlendirme aracı açılacak hemen ardından ileri ileri yap sonra depolama birimi gözükmez ise yinede biraz inatçı bir bilgisayarınız var neyse şaka maka çözümü size anlatayım dosya gezgini>depolama birimi gözükmeyen disk>sağ click>biçimlendir>hızlı biçimlendir>başlat sonra biraz bekliyoruz ve işlemimiz bitiyor iyi günler ve iyi pardus kullanmalar iyi parduslu günler dilerim efendim bir sorunuz ya da bir sorununuz olursa her zaman yazabilirsiniz çekinmeden

1 Beğeni

sağol döktürmüşsün umarım çözerim

Rica ederim. Size Pardus ile mutlu ve başarılı günler dilerim bir sorun olursa lütfen bize yazmaktan çekinme :slight_smile: .

selam şöyle bir yeri yanlış yazmışım kusura bakma (not:buradan itibaren yazacağım şeyler cmd yi kapattıktan sonra geçerlidir) arama yerine disk yönetimi yazmak yerine windows simgesine sağ click yapıp hemen ardından disk yönetimine bas eğer ki disk yönetimi bembayazsa hiçbirşey gözükmüyorsa bekle sonra kapat dosya gezginine gir bu bilgisayar flash belleğin (genellikle pardus ile başlar) sağ click>biçimlendir (biraz bekletecek)>açılan küçük pencerede hızlı biçimlendiri tikle ve başlat>çıkan uyarıya tamam>bekle>biçimlendirme tamamlandı diyecek işlem bitti biçimlendirme tamamlandı diyince “tamam” tuşuna bas sonra kapat de işimiz bitti Rica ederim. Size Pardus ile mutlu ve başarılı günler dilerim bir sorun olursa lütfen bize yazmaktan çekinme :slight_smile: .

tamamda burda usb yi formatladık zaten sanırım

he şimdi anladım bunu yapmak usb nin gözükmeme sorununu ortadan kaldırıyor