Pardus kurulumu celeron pc de yapamıyorum

şimdiden emeğinize sağlık.benim bir sorunum var : 2 gb ram li celeron acer ( en düşük donanımlı işte kullanılıyordu)laptopta windows vardı.tamamen Kalırdım ve sizin kanallarınızda öğrendiğim gibi linux dağıtımları kurmak istedim.elemantry den başladım,mint,pardus,lubuntu.ama ne otomatik yükleme nede elle disk bölümleme yapsamda dağıtımlar grub-install/dev/sda çalıştırılıyor aşamasında laptopu kilitliyor, donuyor.hatta .not: disk imajı usb den oluşturuken uefi olsada gpt olsada mbr olsada( bios da sadece uefi var legacy yok.).yine sonuç aynı. şu an sadece android x86. yükleyebilidm.ondada wifi sorunu vaR :=))) RİCE ETSEM BİR FİKİR VERİRMİSİN.servise götürmek dışında.:=))

1 Beğeni

@Arastirmaci Muhammet Bey 'in önerisi Antix Linux da Debian işletim sistemine dayalı bir dağıtımmış. Amaçları arasında 256 MB ve üstündeki bilgisayarları desteklemek ve yeni başlayanlar ile tecrübelilerin de kullanabileceği erişimde işlevsel, hafif ve ücretsiz bir işletim sistemi sağlamak olduğu yazılmış. Sloganı da “o eski bilgisayarları henüz atmayın”.

3 Beğeni

Bilgisayarınızın markasının Acer olduğunu söylediniz ama hangi modelini kullanıyorsunuz bilmiyoruz. eğer modelini de söylerseniz ya da araştıracak kadar İngilizce biliyorsanız sorununuzun çözümünü internette araştırırsanız daha fazla çözüm önerisi bulacağınızı tahmin ediyorum.

Örneğin ben kendi bilgisayarıma(Markası: Acer; Modeli: Aspire 5474G) Pardus gibi Debian tabanlı olan herhangi bir Gnu/Linux dağıtımını kuramıyor olsam şöyle aratabilirdim:

“How to install debian for Acer 5742G ?”

Türkçesi: Acer 5742G için debian nasıl kurulur ?

“How to install ubuntu for Acer 5742G” gibi araştırmalar yapardım.

canlı pardus usb ile diskler(gnome-disk-utility ) uygulamasını açıp aşağıdaki gibi hardisk bölümlendirme resmini atabilir misiniz?

Pc nin uefi si 32 bit olabilir. Bazı laptoplar 64 bit olmasına rağmen, UEFI sadece 32 bit olabiliyor. Bu bazen sıkıntı yaratıyor. Linux mint ve ubuntu dağıtımları direk bunu algılayıp ona göre görüp ayarlıyor bu durumlarda, ama pardus ve debianda böyle bir şey biraz daha uzun sürer. Yapılır ama uğraştırır.

1 Beğeni

Selamunaleküm
elimde 2 gblik intel atom işlemcili eski bir bilgisayar vardı hayata geri döndürmek için ona bir sürü farklı farklı distrolar denedim bazıları hiç kurulmadı bile benim için en hafifi antix linux geldi
şöyle özetleyeyim windows kurulu gelmişti cpu 99dan aşşağı inmiyordu farklı farklı distrolarda da 20 30 kullanıyordu ama antix de yüzde 1 2 işlemci kullanıyor işlemci biraz daha iyi olsa siteler de biraz daha rahat girer ama onun yerine belli siteleri chromium ile web app haline getirip kullanılabiliyor ram kullanımı boşta 75 80 mb
kullanabiliyorsaniz 32 bitlik versiyonu kullanmızı tavsiye ederim indirme alanıda 64 bit desteği de var
pardus kurucu ile diske yazdıktan sonra kurulumda ilk seçenekten canlı kuruluma girip gerekli ayarları yaptıktan sonra kurulum gerçekleşiyor

2 Beğeni

belki saçma gelecek ama acer celeron pc ye 32 bit hiç bir sistemi kurmama en başından izin vermedi.rufusladığım usb yi bile görmedi. DAHA DİKKAT çekici OLAN : EXT4 LÜ SİSTEMLERİ LİNUX YADA,ANDROİD VERSİYONLARI HİÇ OLMAZKEN .WİNDOWS 10 ( NTFS BİÇİMLENDİRMELİ OLUNCA) TEKRAR KURABİLDİM.ACABA HARD DİSK BOZUKMU?

yardımlarınız için teşekkürler…ANCAK : ben son şans olarak windows 10 kurmayı denedim,ve başarılı oldum.pc kareşimin di. onu linux la tanıştırmak istedim .olmadı. ancak daha güçlü pc aldığında bir kez daha linux tavsiye edeceğim. BU SEBEPTEN DOLAYI KONUYU KAPATMAK UYGUN OLACAKTIR. TEKRAR TÜM YARDIMLARA TEŞEKKÜRLER.

1 Beğeni

HDD bozuktur büyük ihtimalle… Boot’da çalışan HDD test programlarından biriyle test edin…

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.