Merhabalar bir IT uzmanı olarak yıllar sonra bir çok kullandığım Windows Linux yanısıra ya bir de pardusumuz da olsun pc imde diyerek uzun yıllar oldu pardus ne alemde diye bakmak istedim hyper v üzerinden sitenizden pardus indirip sorunsuz 3 kez kurdum fakat kurulum ekranında belirlediğim kullanıcı adı gelmesine rağmen en son şifre 1 koymama rağmen bir türlü masaüstüne açılıp gelmeyi başaramadım.İso damı sorun mu acaba bir tek şifreyi boş geçerek kurulum denemedim.Bana göre bir sorun var kurulumda belirlediğiniz şifreyi kabul etmediği için bilgisayar açılmıyor ve masaüstü gelmiyor.Bilginize
İso ile ilgili olabilir. Çok az duyduğumuz bir sorun. Aşağıdaki linkte yer alan kılavuzdaki bilgiler doğruldusunda iso’yu indirip kurulum diskini hazırladıktan sonra pardus canlı üzerinden kurulum yapın.
Aydın bey tşk ederim 27 yıllık linux kullanıcısıyım IT ciyim özel bir şirkette acaba atladıgım veya özel birşeymi var pardusa has diye sizin makalelerinizi de tekrar gözden geçirdim birebir aynısı 4 üncü kez denedim yine sonuç aynı.Çok üzücü ben bunu bir şekilde çözerim ama yeni başlayan heves edenler için bende yıllar sonra bakalım diye heves etmiştim hevesim boğazımda kaldı ama bir şekilde kuracagım.Açılış ekranı geliyor kullanıcı adımda şifremi koyduğum giriyorum giriş ekranına atıyor büyük hevesle masaüstü temalar programlar çok merak etmiştim başka bir zaman tekrar deneyeceğim.Çözdüğümde buradan başkalarına yardımcı olması için tekrar paylaşacağım
İlk olarak md5 doğruluğunu kontrol ediniz.
Kurulum için ayırdığınız boş disk miktarını kontrol ediniz. (En az 20gb)
Parolada rakam kullanıldıysa numlock tuşunu kontrol ediniz ya da harflerin üstünde bulunan rakamları kullanınız.
Kullanıcı adınızda ve parolanızda Türkçe harfleri kullanmadan kurulumu deneyiniz.
Virtualbox,vm gibi farklı bir sanallaştırma programını deneyiniz.
İmkanınız varsa fiziksel bir bilgisayarda deneyiniz.
15 gb bıraktım disk ama şıkır şıkır çalışıyor komut ekranında da 7 gb daha boş yer var onuda knotrol ettim deneme amaçlı olduğu için fazla yer bırakmadım bununla alakalı olacağını düşünmüyorum şifre 1 koydum sadece tek rakam hani burada bir arkadaş paylaşmış şurada 2019 larda snaırım aynı kısır döngü paradoxa giriyor videodaki gibi kullanici adıda yagiz sadece farklı programlarda denemedim fiziksel de de deniycem kafaya koydum zaten ben bunu açmadan bırakmam bakın burada bir arkadaş da paylaşmışmış bir dönem Giriş Ekranı Döngüsü - cafer tarafından #11
Yağız bey sorununuz yüksek ihtimalle diskinizde yeterli alan olmaması ile alakalı bir durum kaldıki linkteki arkadaşta alan olmadığını söylemiş. 19’da özellikle böyle bir durum söz konusu değildi. Ayrıca bu durum yeterli alan olmadığında Ubuntu’da sıkça karşılaştığımız bir durum.
Sanallaştırma ortamında sıkıştırma yada dosya şifreleme kullanıyor musunuz?