Pardus kurulumunda son bilgisayarlarda olan sürücü görmemeye basit çözüm

Değerli arkadaşlar, yeni bilgisayar almamdan dolayı pardusu uzun zamandır kullanamadım. Üstadlar çözüm yolları önerdi ama benim bilgimin azlığı nedeniyle bir türlü çözememiştim. Ancak çözüm yolunu bu hafta sonu buldum. Sırasıyla benim gibi yeni arkadaşlara dilim döndüğünce izah edicem.

1- Pardus’un 23.4 Backspots sürümünü indiriyoruz. Boot usb hazırlıyoruz.
2-Pardus’u usb ile açtığımızda ilk olarak wifi sürücümüzü görmeyecek. Onun için cep telefonumuzu bilgisayarımıza bağlıyoruz. Usb kablosuyla bilgisayarımızı internete bağlıyoruz.
3-Akabinde pardusu temiz şekilde bilgisayarımıza kuruyoruz.
4-Wifi sürücümüzü hala görmeyen sistemimize, mainline_1.0.15.0002_amd64.deb (https://github.com/bkw777/mainline/releases/download/v1.0.15.2/mainline_1.0.15.0002_amd64.deb)
programını internetten indiriyoruz ve bununla kernelinizi terminale kod yazmadan direk güncelliyoruz.
5-Bilgisayarımızı yeniden başlattıktan sonra, bilgisayarımızda ki bütün sürücüler tanınmış olacaktır. (Benim wifi görmüyordu şuanda çok rahat kullanıyorum.)

Dilim döndüğünce size sürücü tanımama sorununu anlattım. Umarım bu sorundan dolayı benim gibi Pardus’tan soğumayın. Bu yüzden aylarca Zorin kullandım. Herkese iyi çalışmalar.

6 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.