Pardus laboratuvarda yönetim programı

Pardus laboratuvarda yönetim programı ne kullanıyorsunuz veyon ve epoptes dışında alternatif var mı

Veyonu yeni BT sınıfı Pardus Edu yüklü cihazlarda ayarlayamadık. Bilgisayar gözüküyor ama izinlerinde sıkıntı olduğu için hiçbir işlem yaptırmıyor.

Epoptes kullanıyorum hocam memnunum fare imleci görünmüyor onun dışında hiç sorun yaşamadım

Bugün indirip yükledim veyonu tüm laba sorun olmadı hocam ayarlarda mı bir yanlışlık oldu acaba

Güncel bir kaynak var ise paylaşır mısınız? Zaten yüklü geldi. Anahtar çifti oluşturduktan sonra public anahtar için root izni değiştirince anahtarı USB belleğe kopyalamaya izin vermiyor. Öğrenci bilgisayarı açıldığında sarı renkli bir simge ile gözüküyor ancak bilgisayarı üzerinde bir işlem yapamıyoruz.
Epoptes kurduk. Bilgisayarı aç komutunu çalıştıramadık. Bios ayarlarından wake up lan açtık. Çözüme ulaşamadık.

Arkadaşlar, özel anahtarın izin ayarını değiştirip kendi kullanıcımızı seçince Veyonu kullanabildik. Sadece ağ üzerinden bilgisayarları açamıyoruz. Onun için ayrı bir başlık açacağım.

Hocam yüklü geleni aynı adımları kullanıp çalıştıramadım sildim ve sitesinden indirip yükleme yaptım sorunsuz çalıştı

Ana bilgisayarda kurarken öğrenci bilgisayarlarının IP ya da mac adreslerini yazıp, programda verdiğiniz ismi kullanıcı ismi olarak öğrenci bilgisayarlarına yazdınız mı hocam

Bu programı deneyebilirsiniz.

Bilgisayar isimlerini ekleyip sonuna .local ekledik. Ağdan cihazlar gözüküyor. Veyonu kullanabiliyoruz artık.
Wake on lan için ya biz bios ayarını yapamıyoruz ya da yeni cihazlar için ekstra bir özellik mevcut. Kapalı konumda ağ girişinde cihaz üzerinde yeşil ışık yanmıyor. Bu mesele veyon ile ilgili olmayabilir. Çünkü veyon dışında uygulama da denedik sonuç alamadık.

Bayram karahanın hazırladığı programı kurdum şimdilik sorun yok