Gurindik gnb 1452b1 n2 leptobuma pardusun hangi sürümünü kurmaliyim tavsiyeleriniz neledir
Pardus XFCE sürümünü kurabilirsin.
Bugün intel celeron j1800 işlemcili ddr3 2gb ramli casper d100 serisi masaüstü bilgisayara pardus xfc yükledim ancak windows 7 32 bit işletim sisteminden çok daha kötü performans aldım. tekrar windows 7 ye dönüş yapmak zorunda kaldım 32 bit destekli başka bir linux sürümü denemedim. Sizin cihazda bir tık daha yavaş işlemci var maalesef verim alacağınızı düşünmüyorum 32 bit q4os denemenizi tavsiye ederim.
Bahsedilen her iki işlemci de intel’in atom serisi, mobil işlemcisi. Bu tip işlemciler tüketici pazarının baş belasıdır. Performansları çok düşüktür ve 10Watt-11Watt gibi güç tüketimleriyle performansa değil, pil kullanımına odaklanmışlardır.
Pardus server kurup LXDE masaüstü ortamını elle kurarak oldukça performanslı şekilde kullanabilirsiniz. Daha evvel bu masaüstü ortamını kullandım. Son derece atik çalışıyor.
Ya da araştırma yaparak, LXDE masaüstü ortamıyla gelen herhangi bir dağıtımı kurabilirsiniz.
UYARI: LXDE masaüstü ortamının desteği kesilmiştir ve şu anda gönüllü bir topluluk tarafından sürdürülmektedir. Ayrıca bu masaüstü ortamı biraz ilkel gelebilir ve beğenmeyebilirsiniz.
Özgür kullanımlar.
Her ikisi de aynı sadece masa üstü ortamları farklı. Ben x-fce yi öneririm.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.