Pardus LSL nedir? Ne işe yarar?

Pardus mağazaya eklenen LSL (Linux Subsystem for Linux): Pardus işletim sistemi üzerinde her hangi bir sanal makinaya gerek kalmadan Arch Linux sisteminde bulunan paketleri kurup kullanma işine yarayan bir pakettir.

Ne işimize yarayacak?
Pardus malum olduğu üzere Debian stable tabanlı bir işletim sistemi olduğundan bazı paketlerin yeni sürümlerini kurabilmek için testing veya unstable depodaki paketleri kurmak gerekiyor. Bu da sistemdeki bazı paketleri yükselttiği zaman diğer paketler ile çakışma yapıyor ve sistemin kararlılığı bozuluyordu.
Bu LSL paketi ile genelde yeni sürüm uygulamalar barındıran Arch sistemindeki uygulamaları (on sandbox) olarak kurup kullanmak mümkün olacak.

4 Beğeni

LXC kapsayıcısından farkı nedir?

2 Beğeni

LXC çalışma seviyesi işletim sistemi, LSL ise uygulama seviyesidir. LXC nin izalasyon seviyesi daha yüksek, kaynak yönetimi daha gelişmiş. LSL ise daha kısıtlı.

3 Beğeni

Turkman Linux da LSL kullanıyorum. Debian veya Debian tabanlı distrolara ait depoları hatta LSL içinde LSL bile ekliyorum. :sunglasses:

1 Beğeni

Bület Bey, çok teşekkür ederim.
Bu bilgi benim işime yarar.

1 Beğeni

Rica ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır. :+1:

1 Beğeni

Bu benim için çok önemli. Teşekkürler

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.