Pardus LXQT sürümü

Pardus sürüm olarak,gnome ve xfce kullanıyor.Sürümlere ilave olarak LXQT teklif ediyorum…

Teklifinizin sebebi nedir?

1 Beğeni

Gnome fazla ram kullanıyor.Xfce,ram az kullanıyor fakat görsel olarak sevimsiz duruyor.Hatta,Xfce yerine Lxqt sürümü yapılabilir.Lxqt ram kullanımı xfce ile yakın…

Üstad bence xfce az da olsa özelleştirilebiliyor. Ben yıllardır xfce kullanıyorum. Çok memnunum. Ancak Lxqt’den ziyade pardus resmi olarak kde çıkarsa daha güzel olur.

1 Beğeni

Kesinlikle, önce bu aralar fazla talep gören KDE gibi sürümler çıkarılmalı, sonra LXQT, Cinnamon vb. sürümleri çıkarılmalı

1 Beğeni

Bence istiyen istediğini sonradan kendi kursun. O nu koy bunu ko şunu koy derken sistemi şişirmeye gerek yok . Stabil çalışsın işimi görsün yeter . İstiyen istediği gibi takla attırsın bence sistemine . Linuxun özelliği bu zaten .

2 Beğeni
  1. Zaten her masaüstü yöneticisi için ayrı .iso olacak, sistemi şişirmeyecektir.
  2. Tabi ki herkes Linux’da özgürdür, ancak herkesin yeterli bilgi donanımı olmayabilir.
  3. Stabil çalışması için ayrı, diğer masaüstü yöneticileri için ayrı .iso olabilir. Siz stabil sürüm kullanırsınız, başkaları çok güncel/yeni sürüm kullanır.

Zaten Pardus kurumlar için yapılmış ancak yine de ek masaüstü yöneticileri gelmesi güzel olur.

2 Beğeni

Hocam ben özel bir masaüstü deneyimini hazır bir paket olarak sunmak yerine, Pardus’un kamu dışındaki kullanıcıların kendi sistemlerini inşa edebileceği bir yapıya sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Bu, Net Installer formatında olabilir. Bu sayede kullanıcılar, tıpkı Debian’da olduğu gibi, temelden istedikleri bileşenleri seçerek kurulum yapabilir. Debian’daki bu modelin oldukça başarılı olduğu ortada. LxQt, KDE, Cinnamon derken giriş yapacak kullanıcının da aklı karışmamış olur.

1 Beğeni

“tıpkı Debian’da olduğu gibi, temelden istedikleri bileşenleri seçerek kurulum yapabilir. Debian’daki bu modelin oldukça başarılı olduğu ortada.”
Bu dediğiniz çok önemli.Şayet Debian bu konuda başarılı oldu ise,Pardus neden olmasın.
Hatta arclinux, isteğe göre masaüstü kurmaya izin veriyor…

haklısınız üstad ben xfce kullanıyorum cok memnunum. görünüm çok önemli değil işimi görsün yeterli