Mağazanın ilk kullanılabilir sürümü (0.1.0) yayınlanmış bulunmaktadır. Bu geliştirme bitti anlamına gelmiyor, geliştirme sürekli olacak ancak alpha sürümü kadar hızlı güncellemeler anında iyileştirmeler (çok kritik bir bug yoksa eğer) olmayacaktır. Daha çok minor version toplu güncellemeleri ile yolumuza devam edeceğiz.
Emeği geçen geri bildirimde bulunan yorum yapan beğenen beğenmeğen herkese şükranlarımı sunuyorum. 17.3 point release inde inşallah yüklü gelecek bir uygulamamız daha oldu böylece.
Versiyon 0.0.18~alpha sürümünden bu yana (0.1.0) yapılan iyileştirme ve yamalar aşağıdaki gibidir:
Ekranı kapla düğmesi getirildi
Navigasyon barı ve arama panelleri performans iyileştirilmeleri yapıldı
Kategori simgleleri yüksek çözünürlükte bozulması düzeltildi
Uygulama listesi görsellerine yüklendi simgesi eklendi
Swipeview yapısı Stackview yapısına döndürülerek masaüstü kullanımına özdeşleştirildi
Animasyonları kapatma ayarı eklendi
Uygulama listesi görünüümü sütun sayısı ayarı eklendi
Mağaza açılış senaryosu kontrolü ayarı eklendi
Bazı Görsel iyileştirmeler yapıldı
Bazı durumlarda alınan “Parçalama arızası” hatası düzeltildi
Paket yöneticisi kaynak listesi düzeltilmesi (sıfırlama) ayarı eklendi
versiyon alpha dan minor versiyon 0.1.0 (beta) ya çekildi
Mağazadan kaynaklanmayan ancak mağazanın açılmasını engelleyebilecek hususlardan olan sources.list bozulmalarını düzelten bir özellik. Bunu otomatik yapabilirdik ancak bazı durumlarda bilerek yapıldığı veya yedeklenmesi gereken sources.list.d nin altında bulunan özel listeler olduğu için ayarın kendisini kullanıcı himayesi ve onayına bıraktık.
Herkese selamlar. Başlıktaki ( alpha sürümü yayınalndı) ibaresi kaldırılsa, sadece “Pardus Mağaza” kalsa sanki daha güzel olur gibi. Selametle kalınız.
Mağaza ben de tam ekran olarak açılmıyor. Ve penceresinden sağa sola gidemiyor.
Başka programlar düzgün çalışırken Mağaza ekrana tam sığmıyor. Masaüstü çözünürlüğüm de en ideal halinde.
Yardımcı olabilir misiniz?
Ekran görüntüsü ektedir.
Piyasadaki en düşük çözünürlük 1280x960 olduğu için bu değere sabitledik. Eğer virtualbox benzeri bir sanallaştırmayla kullanıyorsanız yine böyle bir durum normal.
Mağaza açılır açılmaz böyle açılıyor. Tam ekran yapabileceğim, yada minimize yapabileceğim butonları göremiyorum.
Ekran çözünürlüğüm 1920x1080
Sanallaştırma da kullanmıyorum. Direk bilgisayarıma tek işletim sistemi olarak kurulu.
Bilgisayar şuan evde, akşam gerekirse uzak bağlantı veririm canlı canlı bakarsınız
Aklıma geldi, burada sorunlarını çözemeyen arkadaşlarla anydesk gibi programlarda bağlanıp destek verilse muhteşem olur dimi.
Merhabalar pardus magazayı şu anda kullanmaya başladım padsuta acemi olmama rağmen güzel bir uygulama fakat biraz yavaş takılmalar oluyor geliştrirenlere çok teşekkür ederim acaba paket yöneticisinin yerini alırmı çünki bu sekilde uygulamayı görerek indirmek daha kolay gibi geliyor. teşekkürler
Kullandığım birçok linux sürümünde paket yöneticisinin yerini mağaza aldı. Mağaza üzerinden uygulama ile ilgili yorumları okumak ekran görüntülerini incelemek gerçekten çok hoş ama çoğunda açıklamalar ingilizceydi pardus mağaza uygulamasında ise gördüğüm kadarıyla açıklamalar da Türkçeleştiriliyor zamanla paket yöneticisinin yerini alarak tamamen Türkçe olacağını düşünüyorum. Geliştiricilerine teşekkür ederim.