PARDUS MATE masaüstümüz hayırlı olsun!

Arkadaşlar ,GNOME masaüstü karakterlerinin ve pencere kenarlarının net ve temiz bir görüntüye sahip olmayışı ve çizgi film grafikleri gibi kötü bir çözünürlüğe ve pütürlü bir görünüme sahip oluşu beni MATE masaüstünü denemeye itti.
Önce xfce artıkları içermeyen sadece mate e ait programları içeren bir dağıtım elde etmek istedim.Pardus sunucu aracılığıyla bunu da başardım. Açıkçası,kurana kadar göbeğim çatladı :roll_eyes: Fakat benim ağ sürücü wifi rtl 8821ce olduğu için komut satırıyla ne yaptıysam kerneli görmedi. RTL8821 e ait forumumuzdaki komutların hepsini sırayla girdim. Ama ‘‘KERNEL BULUNAMADI’’ uyarısı verdi.
Bende önce XFCE kurdum. Ordan komutlarla wifi yi tanıttım. Sonra onun üstüne MATE kurdum. Sonra da xfce ile ilgili kaldırabileceğim,sistemin açılışını önlemeyecek ve sistemi çökertmeyecek olan bütün uygulamaları kaldırdım !
Veee ,sonuç resimlerde görülüyor. :grinning: PARDUS MATE Hayırlı olsun .Gayet net ve temiz,pürüzsüz pencereleri ve menüleri var. :slightly_smiling_face:
Şimdi bu imajın REDO BACKUP la kopyasını alacağım ve PARDUS MATE 21 olarak arşive kaydedeceğim. :grinning: Saygı ve selamlarımı iletiyorum. :raising_hand_man:


7 Beğeni
   Forumda yedek almakla ilgili gezerken bir arkadaşın forumda şöyle sorduğunu gördüm :
   "Merhabalar, okulumda BT sınıflarında Pardus’a geçmek istiyorum. Yapmak istediğim bütün gerekli kurulum ve ayarları yapıp yansı almak. Diğer seçenek tek tek kurmak. MEB hattı, hız ve performans açısından 20 bilgisayara tek tek kurulum için sıkıntı olabiliyor.Bunun için en iyi çözüm clonezilla mı? Yoksa bir yansı alıp PXE ile bir çözüm üretebilir miyim? "
     **Konu kapanmış olduğu için cevap yazamadım. Sistem yansısı için bu arkadaşımıza REDO BACKUP ı tavsiye ederim. Deja Pop sistem deposunda var,fakat gpg gibi bir dosya uzantısıyla parça parça bir sürü dosya oluşturarak yedekliyor. REDO bildiğim kadarıyla tek parça ve .iso formatında yedekliyor. :slightly_smiling_face:

Açıkçası güzel görünüyor.

Burada kullandığınız tema ve ikonlar hangileri ve xfce’de de kullanabilir miyim?

2 Beğeni

Pencere kaydırma denetimi mac os aqua advance. Pencere teması WOOD temaların dan biriydi. Ayrıca WOOD temasının içinden bir panel duvar kağıdı çıkıyor. Bunların hepsi mate ve gtk 2 ye uygun temalar olmalı. İcon teması Pardus Milky. Ayrıca linux mint kullananlar bilirler; icon veya pencere temasını ,tema aracının KUR butonuna bastiginizda otomatik icon mu pencere teması mı tanıyıp kuruyor. Ama her tema uyumlu olmuyor bazen tema artıkları kaldirsanizda görünüyor. O zaman EV klasör ünde "gizli dosyaları göster " sekmesine tıklayıp ./icon veya ./themes klasörüne giriyorsunuz. Orada klasör dışında oluşmuş text dosyalarını siliyorsunuz. Bitti. Artiklar temalarda görünmüyor.:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Arkadaşlar burada elde ettiğim pencere netliğini,görselllerdeki netliği xfce de elde edebilir miyim ?