Pardus neden bu kadar yavaş gelişiyor?

Pardus neden bu kadar yavaş gelişiyor?

Kime göre veya neye göre ?

6 Beğeni

Enaz android kadar gelişiyor ve yılda enaz iki kararlı ve
ara sürüm yayınlanıyor. Windows da bile bu kadar yok…sadece kullanıcı dostu değil fazla ve kullanıcı sayısı fazla değil…benim gibi kurumlara linux ve Pardus desteği için mail atarsanız herkesin bir delildir duyup destek vermesi sağlanabilir…kullanıcı sayısı fazla olursa gelişim okadar fazla olur…

1 Beğeni

-Popülerleştirilmeli
-Daha çok bütçe ayrılmalı
-Daha çok alt projeler yapılmalı
-Çeşitli Kampanyalar düzenlenmeli
ve bunun gibi şeyler olursa bence baya hızlanır gelişim süreci…

1 Beğeni

Pardus yavaş işliyor çok komik. Ben ASUS E402N de kurdum. İşlemci Intel 2Core N3350 4 GB RAM ve 64 GB EMMC
Üstelik video yapıyorum YouTube kanalına atıyorum.
Normalde bu laptop orijinal Windows 10 ile almıştım. Delirtti beni kasma, donma, saçma güncellemeler ile yaklaşık 5 dakika açılmasını bekliyordum. En son Pardus kurdum resmen roketlendi. :grinning:

7 Beğeni

bence işleyişi hızlı ancak daha 3 sene önce çıkarılmış bir sürümün destek dışı kalmış olması sorun, vindovs 7 15 yıllık ama hala destekleniyor karışılaştırma tam doğru olmayabilir. bide eski sürümde kurulu olan bazı programlar (wine) gibi yeni sürümde kurulu gelmiyor ve sitede çok kimse bu konularla ilgili soru soruyor. linux exe uzantılı dosyaları otomatik tanımlama yapabilirse windowstan farkı kalmayacak gibi sanırım çünkü netteki istediğiniz dosyayı kurabilirsiniz diğer şekilde paket dosyaları ile yetinmek zorundasınız .

1 Beğeni

Ne yazikki kurumlarimiz inatla gormezden geliyor. Bu yuzden de gelismesi sadece hevesli arkadaslarimiza kaliyor

1 Beğeni

Arkadaşlar bence bu konuda çok ön görülü ve yanlış düşünüyorsunuz bunu size aslında teknik ekipten biride anlata bilir ancak onlar bu tartışma yerine doğal işleyişi ve işlerini devam ettirip burada kaybettikleri vakti daha önemli işlere harcaya bilecek insanlar yanlış anlamayın sizle değil yoksa herkesle birebir ve detaylı şekilde bıkmadan usanmadan ilgileniyorlar buna şüpheniz olmasın zaten burada uzun vakit geçiren kardeşlerimizde bunu çok iyi bilmektedir ancak burada örnek X Firma veya bir Vakıf yada Kuruluş değil direk devlet destekli gelişen bir yazılımdan bahsediyoruz ve bence Ubuntu’yu örneğin ele alırsak ki şuan çok gelişmiş bir hatta en gelişmiş Linux dağıtımı gözüyle bakılıyor hatta en çokta desteklenen şuan bu dağıtım ona göre gayet başarılıyız ve buradaki gibi gönül vermiş kullanıcıları bile yok arayüz kullanım ve gelişimi bir hayli fark atmış durumda herkes bence burada ne aktara bilirim diye canla başla çalışıp Teknik ekipteki kardeşlerimize ve büyüklerimize yardım edebilirler unutmayın ki Windows da bu günlerine 30 yılı aşkın bir zamanda gelmiştir (Sürüm tarihine bakarak söylüyorum.) ve burada 40 yıllık bir proje yoktur bence yavaş esasını araştırıp diğer sistemlerin tarihlerine ve şuan ki durumlarına gelme sürelerine bakarak anlaya biliriz ne demişler ‘‘Mükemmellik zamanla Muhteşemlik ise sabırla olur.’’ (Anonim)

2 Beğeni

Bende fikrimi biraz acayim o zaman. Kurumlarin gelistirdikleri bilgi teknolijileri ki 2018 ve sonrasinda ciddi gelisimler var. Enteresan sekilde web tabanli yazilimin ne oldugunun farkinda degiller. Yazilimlarimizin dos ve windows tabanli programlardan web tabanliya gecisin prensibi yazilim donanim secmeden calismasi idi.

Simdi benim calistigim mahalli idareler sektorunde inatla yeni, onemli ve butceli projeler de microsoft firmasina bagimli yapiyorlar. Dunya uzerinde windows, android, ios ve linux en cok kullanilan isletim sistemleri ve hepsinin ortak noktasi web tarayicilari.

Projeler Dogru yonden planlansaydi bir cok kurum zorunlu ve isteyerek pardusu kullanirdi. Kullanici arttikca arz ve talepler artacak cok daha hizli gelisecektik. Cumhurbaskanimiz onemini de anlatmis, onem vermis. Nasil bir imkan bekliyorsunuz baska anlamiyorumki

Yani ozetle pardus cok onemli ama kurumlarimiz olaylara cok yabanci. Yaraliyim, kan tukurup kizilcik serbeti diyemiyorum.

2 Beğeni

Linux kernel’i kapsamlı fakat eğer kendimiz kernel yapabilirsek iyi olurdu aslında xfce ve gnome gibi masaüstü ortamları yerine kendimizde bir masaüstü ortamı ve uzantımızı yapabilirdik Türkiye’nin nüfusu 80 milyon
Çekirdek yazmaya meraklı arkadaşlar varsa;
burası, burası ve burası
yardımcı olacaktır. :wink:

Ve Chromium tabanlı bir tarayıcı yapmamız gerek.

2 Beğeni

Benim için 15 senelik bilgisayarı hız konusunda ilk günkü gibi yapan bir işletim sistemi olması yeterli.

2 Beğeni

@Yunusemre Yunus Bey, mağaza ile pardusa harika bir hava katıldı. Elinize kolunuza sağlık. Tarayıcı yapma imkanımız varmı acaba, tarayıcı aslında çok önemli diye düşünüyorum. Kernel yapalım diyen arkadaşlar olmuş, onun için belki daha zamanı vardır ama bir tarayıcı çok harika olurdu. Bu konuda bir çalışma varmı yada ilerde olabilir mi ?

1 Beğeni

Ben Chromium tabanlı tarayıcı yapıyorum…

1 Beğeni

GitHub - chromium/chromium: The official GitHub mirror of the Chromium source Belki işinize yarar.

1 Beğeni

Elinize sağlık hocam başarılarınızın devamını dilerim.

1 Beğeni

Win7 lisansli bir yazilim ve yeni isketim sistemine kullanicilari gecirebilmek icin windowzun ikna etmesi gerekir ki su anda win10 un yavasligindan ikna edemiyor.
Fedora her 2 yada 3 yeni surumde bir 2 yada 3 surum onceki surumlerini öldürüyor. Bu bir sorun degil nedeni zaten bu surumleri bile paket güncelleyicisi ile hem terminalden hemde grafik arayüzden en yüksek sürüme güncelleyebiliyor.
Bence parduste bu sekilde ve cok tadinda.
Bu yeni paket yoneticisi konusunda israr eden arkadaslar icin Mandrake ve Mandriva linux dagitiminin akibetini arastirmalarini tavsiye ederim. Sonu ne olmus bir baksinlar. Ben debian alt yapisinin kullanilmasi taraftariyim yapilan is dogrudur. Cunku is yukunu muthis azaltmistir. Bunun kullanimi milli yazilima mani degildir. Cunku linux alt yapisi acik kaynak koddur.

1 Beğeni

arkadaşlar benim bowling skorlama programım var delphi7 de windowsda yazdım. türk yazılımı diye elimizden geldiğince satmaya yaygınlaştırmaya çalışıyorum breysel olarak. yerli bowling skorlama programım yerli işletim sisteminde çalışsın diye 2 aydır uğraşıyorum programı 2 hafta içinde lazarusla yeniden yazım. fakat pardus kesinlikle kullanıcı dostu değil tüm geliştirilen şeyler pardus mağazada olduğu gibi en aptal insanın bile bir şeyler yapabileceği tabanda olmalı windows kullanan kaç kişi dos penceresinde işlem yapıyor pardus veya linux tabanlı sistemlerde azıcık farklı bir şey yapmaya kalktığınızda terminalde kodlara bağımlı kalıyorsunuz.

özellikle aygıt yöneticisi kısmının görselliğinin arttırılması lazım usb bir cihaz takıyorsunuz cihazı tanıdımı yükledimi nerde ayarı ne bulmak mümkün değil ancak terminalde kodlarla boğuşarak bir şeyler yapmak zorunda kalıyorsunuz.

mesela pardus son versiyonda ayarlar editörü diye bir menü var bana göre gülünç bir şey.

pardus ekibindeki arkadaşlara sonsuz saygı duyuyorum. tırmalayarakda olsa kullanmaya devam edeceğim.

benim istediğim sürekli yeni versiyon çıkarmak yerine
1.kullanıcı dostu menuler
2. kullanıcı dostu aygıt yöneticisi.
3.pardus mağazada olmayan harici programların yüklenmesi için daha görsel yükleme arayüzü.
(örnek verecek olursak synaptic paket yöneticisinde bağlı kütüphanelerin gizlenmesi hangisi program anlamak çok dert)

kısaca bana xp seviyesinde bir pardus verseniz 24 saat size dua ederim.

saygılarımla

2 Beğeni

Pardus’un sorunu fazla yok ama ben pardus’a baktığımda gördüğüm farklı olan şeyler repo ve pardus logosu diğer dağıtımlardan tek farkı bu.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.