Pardus neden yavaş çalışıyor?

Ben Windows 10 dan bilgisayarım eski olduğu için windows 8.1 geçtim bilgisayar rahatlar diye ve rahatladı da daha hızlı çalışmaya başladı. Sonra yazılım okuyan bir öğrenciyim, bilgisayarım eski dedim ve Pardus kurmaya karar verdim, kurdum ama Pardus gerçekten kasıyor. Neden bilmiyorum ama YouTube videoları donuyor, mağaza kasıyor hemen indireceğimi indirip mağazayı kapatasım geliyor çünkü feci kasıyor. Pardus daha hafif bir işletim sistemi değil miydi neden windows 8.1 den daha çok kasıyor ve donuyor anlamadım yardımcı olabilecek varsa bekliyorum.

Selamunaleyküm

buraya bi bakabilirsiniz

Youtube meselesi hardware acceleration denen nanenin linuxta iyi çalışmamasından dolayı. Chromium biraz daha iyi ama firefox youtube da daha kötü. Mağaza ise ben kullanmıyorum direk terminalden yazmak daha kolay.

Donanım hızlandırmanın düzgün çalışmaması ekran kartı sürücülerinden kaynaklanıyor olabilir.

Uçbirimden sudo apt install inxi komutuyla inxi paketini kurup, ardından inxi -SMGxx komutunun çıktısını paylaşır mısınız?


Mağazanın içinde Ayarlar kısmında Animasyonları Etkinleştir seçeneğini kapatarak tekrar deneyin. Animasyonları kapatmak biraz hızlandırabilir.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.