Pardus okul zili

Merhabalar forumda pardus işletim sisteminde çalışabilecek okul zili programı olup olmadığı sorulmuş o dönemde olmadığı için konu öylece kalmış. Bir öğretmen arkadaşımızın hazırlamış olduğu okul zili programını paylaşıyorum ihtiyacı olanlar kullanabilirler.
zil

6 Beğeni

Güzelmiş.
Lisans bilgisi bulamadım. Onunla ilgili bilginiz varsa paylaşabilir misiniz?

2 Beğeni

Programı kodlayan bayram hocaya sormak lazım yönlendirme yaptığım sitede ve program içindeki hakkımda bölümünde mail bilgileri var. Aslında hocamızı Pardus foruma davet etmek lazım

3 Beğeni

Merhabalar;
Pardus ve diger dagıtımlarda hatta raspberry pi benzeri kartlar ile çalıştırabileceginiz, açık kaynak kodlu okul zili programımız

adresinde kodları ile mevcuttur.İlgilenen arkadaşlar kurup inceleyebilir. Programın aynı zamanda cihaz olarak kurulu ve daha gelişmiş özelliklerini içeren ticari sürümüde mevcuttur.

4 Beğeni

Çalışmadı.
Ubuntu tabanlı KDE Neon kullandığım için galiba. Uyumlu değil galiba
Hata

1 Beğeni

Kendi sistemimde bizzat denedim sıkıntısız çalışıyor sizde muhtemelen bazı kütüphane dosyaları eksik kalmış olmalı

1 Beğeni

Sistemimde deneyeceğim :+1::+1:

1 Beğeni

Bu kütüpaneleri nasıl kurabilirim?

parogramın hangi sürümünü denemiştiniz
etap
eta-sınıf
pardus 17
pardus 19

2 Beğeni

Sanırım 17.

virtualbox üzerinde kde neon kurdum ardından e-zil pardus19 versiyon kurulumunu yaptım sisteme kuruluyor fakat açılışta otomatik açılması gerekirken açılmıyor. Programın geliştiricisi ile irtibata geçerseniz faydalı olur. Kde plazma arayüzü yüklü debian sisteminde kurdum orada da çalıştı fakat kde neonda neden çalışmıyor bilemiyorum.VirtualBox_deb_29_10_2020_01_47_11

1 Beğeni

Bir de 19 sürümünü kurmayı denesem?

Sanırım kde neon ile ilgili bir uyumsuzluk var ama ben virtualbox üzerinde denedim siz kendi sisteminizde pardus19 versiyonu deneyin.

1 Beğeni

KDE Neon Ubuntu tabanlı. Ubuntu her ne kadar Debian tabanlı olsa da arada küçücük uyuşmazlıklar var. Bunun yüzünden çalışmamış olabilir. Tekrar bu sefer ben de sanal makinede deneyim. KDE Neon’un ISO dosyası hala elimde


Hayır, aynı hatayı verdi. Üstüne sanal makineyi de çökeltti

kde neon stabil olmayabilir sanal makinada kurdum çok hoşuma giden bir tarafı olmadı açıkcası eğer xfc sevmiyorsanız gnome da size zor geliyorsa linux mint kullanabilirsiniz veya pardus xfc kurduktan sonra kde arayüzü kurarak yine kde arayüzü ile kullanabilirsiniz.

1 Beğeni

Size katılıyorum. KDE Neon, bildiğim kadarıyla KDE Plasma’yı test etmek için olan bir işletim sistemi. O yüzden masaüstü ortamı dışındaki kısımlara yeterli önem verilmemiş olabilir.

1 Beğeni

Fakat ben KDE’nin güncel sürümünü kullanmak istiyorum. Ayrıca GNOME bana hiçte bana zor gelmiyor. Öneriniz için teşekkürler.

Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak bana göre çalışmamasının nedeni KDE Neon’un Ubuntu tabanlı olması. Ubuntu her ne kadar Debian’ı taban alsa da arada küçük uyuşmazlıklar yaşanabiliyor.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.