Pardus.org.tr Erişim kesilince...+Bir kaç husus

Malum olduğu üzere son kullanıcı olarak Pardus / Linux kurulumu üzerine yeni başladık.Bu yolda kafama takılan hususları biraz irdelemek istiyorum:

1. Dün akşam pardus.org.tr erişim sorunu yaşandı malum. Böyle bir sorunda paket yüklerken depo.pardus erişimi de olmayınca kurulumlar gerçekleşmedi.
    Böyle bir durumda alternatif bir depo var mı kullanabilecek?
    (OS kurulumda yansı hatası ekranında diğer depolardaki yansıyı kurulum kabul etmiyor. örn. metu , linux.org)
  2. Ana kurulumda neden yansı hatası alınca depo.pardus erişimi yoksa bu adımı es geçiyoruz.Bunun ilerde stabil çalışmaya engel olma durumu var mı?
  3. Bilgisayarlarım intel işlemci i386 ama programlar (.deb) amd64 tabanlı olmayınca hata veriyor.Linux / Amd ilişki nedir?
  4. Paket Yönetici ile yüklemek ile uçbirimden yüklemek arasında fark var mıdır?

Umarım cevaplar çoğu son kullanıcıya faydalı olur.Teşekkürler

1 Beğeni
  1. Bilmiyorum ve alternatif depo yok zannımca. Kurulumlar güncel haliyle gerçekleşmemiş, asıl kurulum gerçekleşir. Bağlantı tekrar sağlandığında güncelleme komutları ile sistemi güncelleyebilirsiniz.
  2. 1’de dediğim gibi. İnternetsiz kurulum yapmıştım, hiçbir yan etkisi olmadı.
  3. i386: 32-Bit, amd64: 64-Bit demektir. Bu isimlendirmenin tek sebebi çıkarılan işlemci modellerinin popülerliği ile alakalı. İntelin çıkardığı 80386(i386) model işlemcisinin İlk 32-Bit’lerden olmasına işarettir. Hakeza ilk 64 bit işlemciyi çıkaran AMD olduğu için 64 bit işlemciler için ise amd64 tanımı kullanılır.
  4. Yoktur, paket yönetici de arkaplanda uçbirim komutları çalıştırır. İkisini de kullanabilirsiniz.
4 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.