Pardus oyun oynamak

Pardus tekrardan yükledim ve yazılım merkezindeki oyunların bazılarını indirdim steam üzerindende oyun indirdim lakin beni kesmedi Fithub üzerinden oyun indirmeye çalıştım ama nasıl kuracağımı çözemedim bana yardımcı olur musunuz. Bana sistemimin kaldırabileceği oyunlar önerirmisiniz

Sistemimin Özellikleri
İ5 460m 6gb ram 128gb+120gb ssd nvidia gt310m

Sisteminiz hayli düşük özelliklere sahip. Flathub’u Pardus’a kurmak için buradaki komutları sırayla çalıştırın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın:

Daha sonra “Software” (gnome-software) uygulama mağazasını kullanarak flathub uygulamalarını sisteme kurabilirsiniz. Pardus Mağaza’da şimdilik direkt Flathub desteği yok. Bu yüzden diğer mağazayı kullanabilirsiniz.

Steam oyunları da eğer Linux’a direkt çıktısı olan oyunlar ise en performanslı onlar çalışacaktır. Windows oyunlarını da Proton ile açabiliyor Steam. O şekilde oynayabilirsiniz. Fakat her türlü yöntemde de düşük özellikli oyunlar oynayabilirsiniz çünkü sisteminiz hayli eski.

1 Beğeni

Flathup kurmak isteyenler pardus 21 için tasarlanan uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan indirip çalıştırabilirler. Pardus 23’te test ettim çalışıyor.
http://depo.pardus.org.tr/pardus/pool/contrib/f/flatpak-appcenter/flatpak-appcenter_0.2.0_amd64.deb

Lutris ile bir çok oyunu oynayabilirsiniz, steam ve diğerleri, ancak Windows Kernel DRM sorunu olan oyunları için bir sonraki Wine DRM destekli sürümünü beklemeniz gerekiyor.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.