Pardus oyun yazmak

Bu yıl üniversitesitelerde yeni açılan oyun geliştirme ve programlama bölümü için unreal engine oyun motoru kurulumu nasıl yapılır. Galiba epic game indirilmesi gerekiyor muş. Tam emin değilim.

1 Beğeni

https://www.unrealengine.com/en-US/auth?state=https://www.unrealengine.com/en-US/linux

Unreal Engine’nin Linux versiyonu mevcut gibi görünüyor. Kullanmanız için sanırım dediğiniz gibi Epic Games gerekiyor. Pardus’ta Epic Games için Heroic Games uygulamasını kurabilirsiniz. Heroic Games bir Epic Games istemcisi ve açık kaynak kodlu bir yazılım.

Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz daha önceden oyunlar hakkında yazdığım şu yazıyı okuyabilirsiniz. (Yazının size faydası yeni yazılımlar bulmanıza fayda sağlayabilir.) Yazının sonunda belirttiğim videoyu seyrederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Yazı ve video Linux oyunculuğu ile ilgilidir ancak sizinde işinize yarayacağını düşünmekteyim.

1 Beğeni

Şimdi Unreal Engine indirme sayfasına Epic Games ile giriş yaptım ve ZIP indirme bağlantısı çıktı. Sanırım Epic Games indirmenize bile gerek yok.

1 Beğeni

Selamunaleyküm
hocam uneral engine Pardusa kuruluyor ve kullanılabiliyor. Ama sağlam bir sisteminizin olması gerekiyor. Benim diz üstü bilgisyarda baya fanları uçak motoruna çeviriyordu. Onun haricinde Epic games marketten bir şey indirip kullanmak isterseniz şişeler(bottles) üzerinden epic gamesi indirip oradan istediğiniz indirp proje konumu ayarlayınca kullanabilirsiniz. Market klasörünü ayarlamak için internette bir vidyo vardı. Bulabilirsem atarım inşAllah.

3 Beğeni