Pardus Plymouth (Dönen) Hakkında?

Pardus Plymouth teması ile açılmasın diye Plymouth temasını sildim
sudo apt-get remove plymouth
sudo apt-get purge plymouth
sudo apt-get autoremove
Pardus kapandığında tam istediğim gibi kapanıyor yani kodlar ile tema oynamıyor
ama açıldığında ise yine aynı açılıyor açılıştaki plymouth’u nasıl silerim veya devre dışı bırakırım?
Saygılarımla.

1 Beğeni
sudo su

Komutuyla root yekilerini alın ve
plymouth-set-default-theme -R text
komutunu uyguladıktan sonra yeniden başlatın. Çözülmüş olması gerekir.

1 Beğeni

Senin dediğin komutu yaptım hata verdi sonra plymouth yükledim verdiğin komut oldu ama yine açılış değişmedi.

sudo plymouth-set-default-theme -R details
komutunu deneyin bir de. Benim bilgisayarımda işe yaramıştı.

1 Beğeni

Kapanış tam istedğim gibi oldu ama açılış yine aynı malesef.

Merhabalar;
/etc/default/grub
dosyasindaki
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash”
degerini aşağıdaki şekle getirince
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
komutu ile pylmouth devredışı kalacaktır.
Değişikliği sisteme uygulama icin işlem sonrası
sudo update-grub2
komutunu çalıştırıp sistemi tekrar başlatın.
Kolay gelsin.

1 Beğeni

Dediğinizi yaptıktan sonra bilgisayarda plymouth teması yeniden açılıyor ve plymouth dönüp duruyor ve bilgisayar açılmıyor açılması için grub terminalden /etc/default/grub a nasıl girebilir ve düzeltebilirim?

Pardus GNU/Linux yazan seçeneğin veya hangisiyle giriş yapıyorsanız onun üstündeyken e harfine basın. Orada linux ile başlayan satırın sonuna quiet splash eklemeniz ve kaydedip çıkmanız (F10 tuşu diye hatırlıyorum) bilgisayarı açacaktır diye tahmin ediyorum.

2 Beğeni

Merhabalar,
Mesajda yazdıklarımı tekrar test ettim. Sorunsuz olarak çalışmaktadır. Değişiklik sonrası update-grub2 komutunu çalıştırdınızmı?. Çünkü bu değişiklik sonrası pymouth teması aktif olsa bile ekranda gözükmesi olanaksızdır.

1 Beğeni

Ben linuxu çok kurcalarım o yüzden bu normal birşey.Sizin dediklerinizi aynen yaptım ama yine olmadı birde virtualboxda denedim sorunsuz oldu. sorun benim linuxu çok kurcalamamda ama sorunlarla uğraşmayı çok severim.
Ve grub’da e ye bastım ve oradaki quiet splash’ı sildim tam istediğim gibi açıldı ama yeniden başlattığımda yine aynı plymouth aktif olmuş durumda.

2 Beğeni

GRUB’daki başlatma betiğini grub-customizer ile düzenlemeyi deneyin. GRUB üzerindeyken düzenleyince tek seferlik yaptığını fark ettim.

2 Beğeni

Allah razı olsun.
Faruk GÖLLER
Yusuf Kozan
Ali Dogan
Hocalarımın yardımı ile sorun çözülmüştür.

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.