Pardus Plymouth teması ile açılmasın diye Plymouth temasını sildim
sudo apt-get remove plymouth
sudo apt-get purge plymouth
sudo apt-get autoremove
Pardus kapandığında tam istediğim gibi kapanıyor yani kodlar ile tema oynamıyor
ama açıldığında ise yine aynı açılıyor açılıştaki plymouth’u nasıl silerim veya devre dışı bırakırım?
Saygılarımla.
sudo su
Komutuyla root yekilerini alın ve
plymouth-set-default-theme -R text
komutunu uyguladıktan sonra yeniden başlatın. Çözülmüş olması gerekir.
Senin dediğin komutu yaptım hata verdi sonra plymouth yükledim verdiğin komut oldu ama yine açılış değişmedi.
sudo plymouth-set-default-theme -R details
komutunu deneyin bir de. Benim bilgisayarımda işe yaramıştı.
Kapanış tam istedğim gibi oldu ama açılış yine aynı malesef.
Merhabalar;
/etc/default/grub
dosyasindaki
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash”
degerini aşağıdaki şekle getirince
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=""
komutu ile pylmouth devredışı kalacaktır.
Değişikliği sisteme uygulama icin işlem sonrası
sudo update-grub2
komutunu çalıştırıp sistemi tekrar başlatın.
Kolay gelsin.
Dediğinizi yaptıktan sonra bilgisayarda plymouth teması yeniden açılıyor ve plymouth dönüp duruyor ve bilgisayar açılmıyor açılması için grub terminalden /etc/default/grub a nasıl girebilir ve düzeltebilirim?
Pardus GNU/Linux yazan seçeneğin veya hangisiyle giriş yapıyorsanız onun üstündeyken e
harfine basın. Orada linux ile başlayan satırın sonuna quiet splash
eklemeniz ve kaydedip çıkmanız (F10 tuşu diye hatırlıyorum) bilgisayarı açacaktır diye tahmin ediyorum.
Merhabalar,
Mesajda yazdıklarımı tekrar test ettim. Sorunsuz olarak çalışmaktadır. Değişiklik sonrası update-grub2 komutunu çalıştırdınızmı?. Çünkü bu değişiklik sonrası pymouth teması aktif olsa bile ekranda gözükmesi olanaksızdır.
Ben linuxu çok kurcalarım o yüzden bu normal birşey.Sizin dediklerinizi aynen yaptım ama yine olmadı birde virtualboxda denedim sorunsuz oldu. sorun benim linuxu çok kurcalamamda ama sorunlarla uğraşmayı çok severim.
Ve grub’da e ye bastım ve oradaki quiet splash’ı sildim tam istediğim gibi açıldı ama yeniden başlattığımda yine aynı plymouth aktif olmuş durumda.
GRUB’daki başlatma betiğini grub-customizer ile düzenlemeyi deneyin. GRUB üzerindeyken düzenleyince tek seferlik yaptığını fark ettim.
Allah razı olsun.
Faruk GÖLLER
Yusuf Kozan
Ali Dogan
Hocalarımın yardımı ile sorun çözülmüştür.
Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.