Pardus program yükleme yetkiniz yok

S. Aleyküm kolay gelsin. Pardus’ta de uzantılı dosyayı yüklemeye çalışıyorum ancak yükleme yetkiniz yok hatası veriyor. Nasıl yüklerim. Yeni başlıyorum yorumlarınız için teşekkür ederim

Aleyküm selam .deb dosyasını çift tıkla açınca yükle butonu çıkar oradan yükleniyor açılışta girdiğiniz şifreyi soruyor.

oturumunuz masaüstü kullanıcısı olarak ayarlı olabilir. Kullanıcılar ve gruplar dan yönetici hesapla hesap türünün değiştirilmesi gerekir.

Diyanetin 2023 kurdum. Kullanıcı ve gruplar aradığımda çıkmıyor

bilgisayar size aitse ihtiyaç olan programları benzer yapıdaki bir işletim sistemine kurmaya çalışmanız daha mantıklı gibi.

Kullandığınız sürüm bizim tarafımızdan dağıtılmamaktadır. Temelde farklılıklar ve ayarlar değişiktir. Ubuntu altyapısı olarak dağıtılmaktadır. Arayüz, ayarlar ve yetkilendirmeler farklılık gösterebilir.

Tübitak/Ulakbim kamu kurumlarının kullanabileceği milli linux dağıtımı yapıyor. Kurumlar kendince başka dağıtımlarla uğraşıyor. Zaten bu alanda geliştirme yapılabilmesi adına çok sınırlı insan kaynağımız var. Kurumlar birlik olmak yerine böyle başka dağıtımlarla uğraşınca gerisi gelmiyor ve sıkıntı yaşanıyor.

Bir dağıtım ortaya çıkarılmış ama bunun teknik desteği nasıl verilecek, topluluğu ne kadar güçlü olacak, gerisi nasıl getirilecek, bu işin arkasında durulacak mı kim duracak, sürüm takvimi ve yönetimi nasıl olacak belli mi bilmiyorum. Diyanet bünyesinde sistem geliştirici var mı, bu iş için insan kaynağı ne kadar var, özele mi yaptırılacak merak ediyorum. Şu an denedim, diyanet pardus ile ilgili web sitelerine giriş yapamıyorum.

Keşke yeni bir dağıtım ile uğraşmak yerine kendilerinin arzu ettiği işletim sistemi nasıl olur, Pardus kendilerine göre nasıl özelleştirilebilir bunun üzerinden yola çıkılsaydı. Denendiyse, buna mecbur kalındıysa bir şey diyemiyorum. Hayırlısı olur inşallah.

https://acikkaynak.diyanet.gov.tr/
https://pardus.diyanet.gov.tr/

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.