Pardus Server 19 da güvenlik tavsiyeleri

Merhabalar, Pardus ta yeni başlayan birisi olarak, .Net core unda linux desteği ile web api , web app ve console uygulamaları hazırlayıp postgresql ile pardus server da çalıştırmayı başardım. Gayet stabil hızlı bir şekilde local network de çalışıyor. Fakat sormak istediğim şey bundan sonrası için.
nginx e ssl kurup sunucuyu internete açmayı planlıyorum.
*) Sununun güvenliği için ne yapmam lazım.
*) Hangi uygulamalar yada hangi konfigürasyonları kullanmalıyım
*) Ben mi kurdum yok sa pardus un içinde mi geldi bilmeden yaptığım kokpit uygulaması ile de sunucuyu izlemek gerçekten güzel. :slight_smile:
*) Log konusunda journalctl yi buldum bunu da hangi konfigürasyon ile kullanmalıyım.
*) 5651 kanunu ile bir log lama yapmam gerekirse nelere dikkat etmeliyim.
kısacsı sunucumun güvenliğini ve log işlerini nasıl yapıp sağlamlaştırabilirim ?
Teşekkürler

Merhaba,

Ahtapot projesi kapsamında, Loglama bileşeni; 5651 imzalama desteklemekte ve raw logları saklama amacıyla ELK/logstash kullanmaktadır (opsiyonel). ahtapot@pardus.org.tr adresine ihtiyaçlarınız ile ilgili bir mail gönderebilirseniz projenin uygunluğu ile ilgili daha net cevaplar verilecektir.

Cevabınız üzerine ahtapot bölümünü inceledim ayrıca liderahenk projesini de inceledim. Okduğum kadarı ile müthiş projeler. Ahtapot ekibine mail atacağım. Yine aklınıza gelen alternatif olursa paylaşmınızı, konu hakkında daha çok bilgi edinebilmem için rica ederim. Teşekkürler.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.