Pardus Ses Sorunu

İyi Günler Pardus Severler,
Aynı bilgisayarda windows 11, hackintosh ventura ve pardus 23 gnome kullanıyorum. Hiçbirinde ses sıkıntısı yokken pardusta ses alamıyorum.

Görüntü bu şekilde, ne yapmam gerekiyor?

sudo nano /etc/default/grub
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash” kısmını sildim. aşağıdakini ekledim.
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“snd_hda_intel.dmic_detect=0”
sudo update-grub
sudo reboot
İşlemleri tamamladıktan sonra ses gelmişti. Ancak grup ekranındaki mavi ayyıldız resmi kayboldu. Tekrar aynı işlemi yapınca bu sefer ses gelmedi.

Düzeltme:
GRUB_DEFAULT=“saved”
GRUB_SAVEDEFAULT=“true”
GRUB_TIMEOUT=“0”
GRUB_DISTRIBUTOR="lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Pardus"
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=“quiet splash , snd_hda_intel.dmic_detect=0”
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
GRUB_THEME="/boot/grub/themes/ayyildiz/theme.txt"

“quiet splash , snd_hda_intel.dmic_detect=0”
İki kod arasında virgülden önce ve sonra birer boşluk bıraktım. Bu sefer hdmı port/display görünüyor ama ses yine yok. Bir kod daha eklemem lazım herhalde.
Önce bu şekildeydi:

Sonra bu şekle geldi:

hadi bakalım ses ne zaman gelecek :slight_smile:

Düzeltme:

Ekran Görüntüsü - 2023-10-08 14-57-20
Ekran Görüntüsü - 2023-10-08 14-58-08
Ekran Görüntüsü - 2023-10-08 14-58-23

Bunları uyguladıktan sonra hdmı/display port-dahili ses olarak görünüyor
speaker yok.
bu haldeyken tv ye bağladım. tv den ses gelmedi ama bilgisayardaki dahili ses kısmı hoparlör olarak değişti ve bilgisayardan ses gelmeye başladı. hdmı kablosunu çıkardıktan 2 dk sonra yine eski haline döndü. ses gelmemeye başladı.

Çözüm:
Merhaba,
Hiçbiri sorunumu çözmedi. Sonuç olarak windowsta ayırdığım bölüntüye tekrar format attım. Format attıktan sonra “quiet splash snd_hda_intel.dmic_detect=0” komutları grub açılışa işledim. Bu sefer oldu. Nasıl oldu bilmiyorum oldu.

Grub’taki kernel parametrelerini ayırırken arada boşluk olması yeterli, virgül koymayın:

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash snd_hda_intel.dmic_detect=0"

Bunu düzenledikten sonra sudo update-grub ve yeniden başlatın.

HDMI / DisplayPort gözüküyorsa ses kısmı gelmiş demektir fakat sizin hoparlörünüz HDMI/DisplayPort ile taktığını monitörde olmayabilir.

Ben de böyle ses alamayınca şaşırmıştım ama meğer “Speakers”'a geçmem gerekiyormuş :slight_smile: Çıkış cihazını değiştirmeyi deneyin:
ezgif.com-optimize

GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash snd_hda_intel.dmic_detect=0" aralarında boşluk bırakıp yazmayı dene birde.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.