Pardus Siyah Ekran

İyi forumlar arkadaşlar.
Acil çözüm gerektiren bir problemim var dün açılan bilgisayarlarımız bugun giriş ekranında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıkdan sonra siyah ekrana düşüyor forumda bazı konular gördüm oradki uygulamaları denedim fakat açılmadı çözümü me olabilir.

Merhabalar,

Ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Acaba siz giriş yaptıktan sonra klavyenizden çeşitli tuşlara basmış olabilir misiniz? Eğer o tuşlara basmamış olsanız bile klavyenizden <Ctrl tuşu> ve <Alt tuşu> ve <F7 tuşu> tuşlarına aynı anda basabilir misiniz? Belki tekrar normal masaüstünüze dönebilirsiniz.
Ben yetkili değilim sanırım sizin gibi bir ev kullanıcısıyım. Bugün ben de bir yazılım geliştirme uygulamasında işlemi kolay hale getiren bir işlemi kısayoldan halletmek için yapmam gerekeni yanlış hatırlayınca
klavyemden <Ctrl tuşu> ve <Alt tuşu> ve <F5 tuşu> tuşlarına aynı anda basıp siyah bir ekrana geldim. Benden giriş (login) yapmamı istiyordu. Oradan kurtulmak için bilgisayarı yeniden başlattım. Sonra internetten bastığım tuşları aratınca bunun bir grafik kullanıcı arayüzlü bir masaüstü değil de daha az kaynak tüketmesi için her şeyi klavyeden halledenlere göre metin tabanlı bir masaüstü olduğunu öğrendim.
Denemek için tekrar <Ctrl tuşu> ve <Alt tuşu> ve <F5 tuşu> tuşlarına aynı anda basıp siyah bir ekrana geldim daha sonra öğrendiğim gibi <Ctrl tuşu> ve <Alt tuşu> ve <F7 tuşu> tuşlarına aynı anda basınca tekrar Pardus’un grafik kullanıcılı arayüzüne geri döndüm.

Hocam ekran görüntüsü atamıyorum şuanda zaten simsiyah ekran var sadece imleç geliyor.Bu arada biraz araştırdım sanırım güncelleme gelmiş ve bu güncellemeyi tam olarak çekememiş o yüzden böyle bir sorun oluyor sanırım,login ekranından terminale girip güncellemeleri yaptım fakat yine aynı durumdayım.

Klavyeden ALT+CTRL+F1 tuşlarına basın açılan terminale kullanıcı adı girip giriş(enter)tuşuna basın, parolanızı girin. Daha sonra komut satırı $ işareti geldiğinde
sudo su
apt update
apt dist-upgrade
eğer burada bir paket hatası ile karşılaşıyorsanız.
apt install -f
adımları tekrar yapın.

daha sonra yeniden başlatın.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.