Pardus sonrası windows kapat komutunun çalışmaması

merhabalar pardus 19 için tebrikler ve daha iyi daha güzel hedeflere inşallah

pardus kurulu bilgisayarımda karşılaştığım bazı sorunlar var birincisi windows ile başlattığımda windows kapat veya alt F2 komutları bilgisayarımı kapatmıyor güç düğmesine uzun basarak kapatabiliyorum.

ikincisi bilgisayara pardusta yazıcıyı tanıtmama rağmen her istediğimde çıktı alamıyorum

bir kaç işlemde yazıcı çalışıyor sonra başka sayfa yazdırma esnasında birşey yokmuş gibi davranıyor:)

yardımlarınızı bekliyorum

Windowsu Shift tuşuna basılı tutarak kapatın

teşekkür ederim dediğiniz gibi yapınca kapandı

Windows’un son özelliklerinden biri de ‘kapat’ işlevinin aslında tam bir kapatma olmak yerine uyku gibi işlemesi. Windows daha hızlı açılmak için diske bazı veriler yazıyor. Bundan dolayı sorun yaşamış olabilirsiniz.

1 Beğeni

Hasan Bey’in dediği bu özellik Fast Boot (Hızlı Açılış). Bunu Denetim Masası - Güç Seçenekleri - Gelişmiş Ayarlar bölümünden Hızlı Başlat/Kapat özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Aynı şekilde

Bilgisayar başlarken F2 veya DELETE tuşlarına basıp BIOS 'a girdiğinizde sekmelerin birinde Fast Boot özelliğini Disable yaparak kapatabilirsiniz.

Bu sayede Pardus ve Windows 'u dual boot (çift açılış) seçeneği kullanıyorsanız, sorun yaşamanız azalacaktır inşaAllah.

Ör: Windows Hızlı kapanma özelliği aktifse ve SHIFT tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapatmadıysanız, Windows’un bulunduğu bölümdeki dosyaların kenarında ok işareti bulunur ve salt okunur olarak, o birimde Pardus üzerinden değişiklik yapamazsınız.

Selamün Aleyküm
İşlemi kalıcı hale getirmek için windows üzerinde cmd’yi sağ tuş tıklayıp yönetici olarak çalıştırdıktan sonra şu komutları girin.

powercfg.exe /hibernate off
shutdown -s -t 0

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.