Pardus sunucudan xfce nasıl kurulur?

Çok eski bir pc m var, bu yüzden sunucu kurup xfce yüklemek istiyorum fakat, ethernet görmüyor. Ne yapmalıyım? Wifi ile kurmuştum o yüzden mi böyle oldu acaba?

Selamün Aleyküm
sudo apt install task-xfce-desktop komutu ile Xfce masaüstü ortamını kurabilirsiniz.
Selametle…

3 Beğeni

Aleykümselam.
Çok güzel fakat ethernet çalışmıyor, yeniden yüklemeden bunu ayarlamanın bir yolu var mı? Wifi ı seçerek kurmuştum galiba o yüzden onu kurdu etherneti ayarlamadı o yüzden kablodan internet görmüyor. Sadece tty var şu anda. Bu durumda ne yapılır ne yapılmalı? Mesela kurulumdayken etherneti de yapılandır deseydim bu durumla yine karşılaşır mıydım? Bir rehber olsa bununla ilgili ayrıntılı çok güzel olurdu.

sudo dhclient komutu ile aktif oluyor kablolu bağlantı.

Sürücü sıkıntısı gibi görünüyor.

lspci | egrep -i --color 'network|ethernet'

Yukarıdaki komutu girerek donanımınızın marka/modelini öğrenebilir, internette donanımınızın marka ve modelini girerek Debian için sürücü arayabilirsiniz.

1 Beğeni

Hocam sorun şuydu ki sunucu kurulumda ağı yapılandır kısmı var onu ben yapmadım hiç. /etc/resolv.conf u açıp nameserver 192.168.1.1 yazınca reboot yapınca düzeldi. Bir iki bir şey daha yapmış olabilirim hatırlamıyorum.

Şimdi bir başka makineye debian yüklemiştim de. Usb wifi kullanıyorum, bu usb wifi mt7601u driverını kullanıyor. Çalışıyor. Ama çekip tekrar takınca usb-network isimli driverı buna yüklüyor. Dolayısıyla wifi çalışmıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu usb-network adlı driverı yüklemesin istiyorum kendi kafasına göre.

1 Beğeni
sudo apt install network-manager-gnome

Birde bunu deneyin bakalım.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.