Pardus surum isimleri önerisi

Bildiginiz uzere 2 adet resmi Pardus surumumuz var.
Pardus XFCE ve Pardus Gnome

Ozellikle kamuda stabil ve hafif bir sistem uzerine yapiliyor tum çalışmalar. Son kullanicinin derdi ise kullanislilik ve gorsellik.

Linuxla ic ice olmayan hic kimse xfce nedir, gnome nedir hatta linux nediri bile bilmez. Bu kisiler icin hemde yukardaki nedenden isi biraz basitlestirsek ?

Pardus XFCE degil = PARDUS HAFİF
En stabil yazilimlar ve depolar
En kararli kernel
En az sistem gereksinimi

Pardus Gnome degil = Pardus ZARİF
Olabildigince güncel yazilimlar
Olabildigince görsellik ve minimum komut gereksinimi
Son surum kernel

8 Beğeni

Bence süper fikir, öğrencilerime xfce ve Gnome var dedikten sonra istisnasız bunların farkı ne ve neden isimleri ingilizce şeklinde donütler alıyorum. Hafif ve Zarif şeklinde Türkçe isimler bence bu masaüstü ortamlarının anlaşılmasını kolaylaştıracak hem de yayılma hızını arttıracaktır diye düşünüyorum. İnsan bilmediğinin düşmanıdır derler. Ben XFCE kullanıcısıyım fakat ilk kez deneyecek birisi için bence XFCE ismi çok itici. Bu arada masaüstü ortamı isimlerinin logoları da farklı seçilebilir, akılda kalıcılığı artar. Mesela Hafif isimli masaüstü ortamı için kırmızı beyaz renkte bir kuş tüyü görseli logo olarak seçilebilir. Photoshop logosu gibi. Zarif için de belki de başka birşey.

İsabet olmuş çok iyi bir öneri. Geliştiriciler sesimizi duyarsa memnun oluruz. Aramızda istişare ve beyin fırtınası yapalım akıl akıldan üstündür.

5 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.