Arkadaşlar, biraz konu dışı, biraz konu içi.
Bugün siz burada borsa, finans, altın gibi şeylerden bahsedince bir başlık açıldı ve sanki birisi nasıl daha iyi borsa işi takip edebilirim, mesela şöyle bir sitem var (link bırakıyor çakal) buna nasıl daha iyi girebilirim falan gibi oltalama yaptı. Başlığın yapay zeka botları tarafından açıldığını düşünüyorum.
Ama biliyor musunuz, olay ne: site içinde konuşulan şey analiz edilip otomatik başlık açılıyor.
Bu, başıma ikinci kez geldi.
Başka bir sitede bir başlık açarak bir konudan bahsettim ve biri gelip başlığıma yanıt yazdı. Anlattığım şey çok uzundu ve hepsini üşenmeden alıntılamış.
Önce anlamadım, ama yazı YZ tarafından yazılmıştı, belliydi. Sonra şüphelenip benim alıntılanan yazımı kontrol edince içine link gizlediğini farkettim. Moderatöre haber vererek hallettik.
Youtube Shorts’ta da, sık sık SİHA yatırımı videolarına denk gelmiş olmalısınız. Milli teknoloji, milli sermaye gibi yatırım reklamları var. Ben bunların hepsini google’a “yatırım dolandırıcılığı ve sahtekarlık” notuyla şikayet ediyorum. Önceden Selçuk Bayraktarın, Cumhurbaşkanı’nın YZ ile yapılmış sahte konuşmaları oluyordu. Şimdi ona ara verdiler sanırım. Şimdi de videosuz ama üzerinde SİHA resimli olanlar var. Hepsini üşenmeden şikayet ediyorum. Başörtülü bir teyze resmi var. Altına şu yazılmış: “Bu konuşmasından sonra ülkeden ihraç edildi!” diyor. Konu siyasi zannediyorsun, bir tıklatıyorsun “aha gel gel gel, sana yatırımda yardımcı olalım” diyor.
Bu reklamverenlerin menşeine bakıyorum Amerika’dan, şurdan burdan Türkiye ile alakası olmayan firmalar.
Bu bir uyarıdır, dikkatli olun. Din ile, milli’likle şunla bunla dolandırılmayın! Hani zaten biliyorsunuzdur da, bilmeyen iyi niyetli safdi arkadaşlar varsa görsün diye şeyttim.
@Mustafa_Pekru, uygulaman harika! 
@Sadi abi, KDE masaüstünü diğer başlıkta gördüm bayıldım. Tebrik ederim