Pardus uygulama mağzasına gelebilecek yenilikler

Sizce Pardus uygulama mağzasına yeni neler gelmeli hangi uygulamanın en çok eksiğini çekiyorsunuz? Bunun bir nevi geliştirenlere öneri niyetine olmasını istiyorum o yüzden yorum yazmaktan çekinmeyin bence Newpipe (Youtube’nin açık kaynaklı uzantısı videoları Youtube’den alıyor ama anonim) gelebilir veya Antenna Pod(podcast uygulaması açık kaynaklı) ile Spot Tube (Açık kaynaklı Spotify uzantısı müzikleri Spotifydan alıyor ama bu da anonim) gelebilir sizlerin önerileri neler?

2 Beğeni

1-Pdf sayfalar üzerinden tam bir hakimiyet sağlayacak (Abby Finereader, pdf-xchange editör) program.
2-Bilgisayar ekranını TV ye kablosuz bağlayabilecek ve telefon bilgisayar arası kablosuz bağlantı yapabilecek program.

@kulepar Abdurrahim bey, kablosuz olarak bilgisayar ekranını başka bir cihaza yansıtmak için Gnome Ağ Ekranları (Gnome Network Displays) paketi vardır.
Wireless Display bağlantısında @Sizon etiketli kullanıcının paylaştığı bağlantıda amd64.deb uzantılı paketlerden birini indirip kurup deneyebilirsiniz. Kaynak: GNOME Network Displays | Flathub


Pdf dosyalarını düzenlemek için Okular paketi mevcuttur. Synaptic Paket Yöneticisi(Kısaca Synaptic) 'nden kurabilirsiniz. Diğer pdf düzenleyici paketleri de denemek isterseniz Synaptic’te ‘pdf editor’ yazıp arama yaptırınız.


Android telefondan bilgisayara usb kablosu ile ekran paylaşımı için How to mirror your Android screen to your Linux Desktop internet sayfasına bakabilirsiniz. Ayrıca usb kablosu yerine kablosuz olarak da bağlantı yapılabiliyormuş: https://youtu.be/VGY9K1x_0aE?si=ySnsxavl15Vd5eLa

3d dilimleme yazılımları eklenebilir en popüler olanı ultimaker cura

Bireysel veya kurumsal ya da organizasyon halinde davranan geliştiricilerin kendi kodlarını ekleyebilmelerine imkan tanınsa ? Böylece daha hızlı bir geliştirme iklimi olmaz mı ?

Flutpak depoları da depoya eklenmeli. Oradan çok program kuruluyor ve komutla uğraşmaya gerek kalmadan halledilir.

1 Beğeni

Öncelikle not alma uygulaması olan “obsidian” kesinlikle gelmeli. Aklıma daha da uygulama gelirse bu foruma yazarım.
Obsidian, notlarınızı, fikirlerinizi ve araştırmalarınızı organize etmek için güçlü ve esnek bir araçtır. En önemlisi açık kaynaklı ve yerel depolamaya bağlı bir sistem kullanır bu yüzden daha çok güvenlidir.

Download and install Obsidian - Obsidian Help internet sayfasında Gnu/Linux için kurulumu anlatılmıştır. Kurabilirsiniz.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.