Pardus Üzerinde Java Access Bridge Özelliğini Aktifleştirme

Merhabalar, ben Windows üzerinde çeşitli Java uygulamalarını ekran okuyucular yardımı ile kullanıyorum. Bu programları Pardus üzerinde de kullanmak istiyorum. Ancak Java’nın Orca ile bağlantısını kuramadım. Daha doğrusu Java Access Bridge özelliğini aktifleştiremedim. Oracle’ın etkinleştirme yöntemi Windows örneği kullanılarak anlatılmış, GNOME’un kaynağında ise eski bir Java sürümü örnek gösterilerek anlatılmış. Ancak ben JRE 8 ve JDK 8 kullanıyorum. Java Access Bridge’i Pardus üzerinde nasıl etkinleştirebileceğim hakkında bana yardım edebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Selamün Aleyküm

  1. Oracle Java 8’in bir bileşeni mi?
  2. Kurulum dosyaları elinizde varsa paylaşabilir misiniz?

Aleykümselam,
Kusura bakmayın biraz geç yanıtlayabildim.
Java Access Bridge özelliği Java 7 ve sonrasında Windows üzerinde JRE/bin dizininde jabswitch.exe varsayılan olarak geliyor. Etkinleştirmek için denetim masası > Erişim Kolaylığı Merkezi üzerinden veya CMD üzerinde “jabswitch -enable” komutu çalıştırılarak etkinleştirilebiliyor.
Ancak Linux için olan JRE’lerin içinde jabswitch gibi bir dosyaya rastlayamadım.
Araştırdığıma göre GNOME’un Java Access Bridge paketi bulunuyor. Bu pakete ve kurulum bilgisine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

[Attic/Java Access Bridge - GNOME Wiki!]

Ancak burada JRE 6 için anlatılmış ve JRE 8 için uygulamaya çalıştığımda sürekli hatalar veriyor.

Bu konu hakkında yardımcı olabilecek kimse yok mu?
Oracle’ın bu konuda bir düzenleme yaptığına eminim. Çünkü Oracle’da Solaris olarak bilinen Linux tabanlı bir işletim sistemi kullanıyor. Mutlaka Pardus üzerinde bir çözümü vardır.

Araştırdım lakin bu aracın Windows’a göre geliştirildiğine dair ifadeler var.

Bu konuda uzun bir süre bekledim ancak farklı bir yanıt gönderen olmadı. Peki Pardus ekibinden herhangi bir öneri var mı?