Merhabalar yeni pardus kullanıcısıyım çalıştığım işyerindeki bilgisayarımız windows server 2012 kullandığımız iş programı windows üzerinden çalıştığı için uzak masaüstü bağlantısı ile server a aynı ağ içersinde erişmem gerekiyor forumdaki araştırmalarım ile remmina ve rdesktop ile bağlantılarını denedim remmina ile bağlantı sağlayamadım rdesktop ile aldığım hata ise şöyle
ERROR: CredSSP: Initialize failed, do you have correct kerberos tgt initialized ?
Failed to connect, CredSSP required by server.
ekler:server ile kablolu bağlantıda ve aynı ağda çalışıyorum servera ping atabiliyorum ağ sekmesinde ağa bağlı diğer bilgisayarları görebiliyorum fakat bağlantı yapamıyorum kullanıcı adı ve şifrelerini doğru girmeme rağmen bazı yabancı forumlarda
xfreerdp
ile bağlantı yapılabildiği yazıyor komutları girdim fakat kuramadım olabildiğince detaylı anlatmaya çalıştım çözüm gelince aynı problemi yaşayan arkadaşlar görebilsinler diye
Teşekkürler.
sudo: unable to resolve host eren
Unit x11vnc.service could not be found
hata bu ayrıca şu komutu girdiğimde [Unit] ile başlayan komutu girdiğimde çıkan hata da şu
bash: [Unit]Description=Start: komut yok
edit şimdi fark ettim remmina kurulumunda şöyle bir hata çıkıyor
N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘remmina-ppa-team-ubuntu-remmina-next-disco.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘jurisic.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
hatasını veriyorsa yukarıda verdiğim VNC ile Yerel Bağlantı Kurulumu linkindeki işlemleri başarılı bir şekilde yapılamamış demektir. Tekrar inceleyiniz.
paket kurulumlarında bir eksiklik kalıyor sanırım aynı hatayı vnc kurulumunda da veriyor bu hatayı gidermenin bir yolu varmı?
N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘remmina-ppa-team-ubuntu-remmina-next-disco.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
N: ‘/etc/apt/sources.list.d/’ dizinindeki ‘jurisic.list.save’ dosyası geçersiz bir dosya uzantısı olduğu için yok sayılıyor
Sisteminizde LiderAhenk kurulu mu?
Ağda erişim izinlerine sahip misiniz?
Kullanıcınız yönetici haklarına sahip mi?
Aynı işlemleri yetkili kullanıcı (root) hesabı ile gerçekleştirebiliyor musunuz?
merhabalar sorunu çözdüm diğer bağlantı türleri ile bağlantı sağlayamadım ama remmina ile bağlantı sağlayabildim şu komutlar ile yardımlarınız için teşekkürler