Pardus üzerine VMvare, virtualbox gibi ara program kullanarak oluşturulan sanaldisk üzerine kurulan işletim sistemleri DEĞIL… zaten bunları kullandığımızda bilgisayarın donanımından faydalanmak tam bir sıkıntıya dönüşüyor.
Bahsettiğim konu Pardus işletim sistemi üzerine doğrudan sanal-disk oluşturup, oyun, test,diğer işletim sistemlerini bu sanal disklere kurmak.
ör:
Ana işletim sistemi: Pardus
sanal disk-1: windows7 oyun için
sanal disk-2: windowsXP test-1 yazılım için
sanal disk-3: linux tes-2 yazılım için
sanal disk-4: windows 10 autocad,3dmaxs gibi yüksek grafik ihtiyacı olan programlar…vb
gibi…
bilgisayar açılışında bu işletim sistemlerinden birini açmamı önerecek…
Sözünü etiğiniz sistemleri kurmanın ve kullanmanın en kolay yolu;
Sistemlerin sorunsuz çalışması için bilgisayara en az iki adet disk takmalısınız.
Windows sistemlerini kuracağınız diskin kapasitesinin 2 tb civarında olması iyi olur. İlk windows sistemini kurarken bu diskte dört bölüm oluşturmanız ve isimlendirmeniz gerekir. Her bölüme ayrı ayrı olmak üzere windowsları kurabilirsiniz.
En son diğer diske Pardus işletim sistemini kurabilirsiniz.Son olarak Pardusu kurduğunuz için sistem otomatik olarak, Pardus üzerinden başlayacaktır. Kurulum bittikten sonra Pardus grub menüden istediğiniz sisteme giriş yapıp kolayca kullanabilirsiniz.
Not. Linux ile windowsu aynı diske kurmayı ben şahsen önermem. Ayrıca bu işi sanal diskte yapmanın bir yöntemini bu güne kadar görmedim.