Ahtapot ve Engerek Gibi Güvenlik Yazılımları neden Kurulu gelmıyor Securboot neden devreye alınmıyor
Bunlar kamu ve kuruluşların toplu bilgisayar yönetimi ve sunucu güvenliği için kullandığı yazılımlar. Evde herhangi bir vatandaşın bu yazılımları kullanmasına gerek yox.
Sadece kamu kulanmıyor ezbere konuşmayın özel sektör de ve ev kulanıcısı da kulanıyor güvenlin yüksek tutulmasın dan kimse zarar gelmez ayrıca ahtapot gibi güvenlik yazılımlar şart
Lütfen sorum Pardus uzmanlar ve tecrübeli kulanıcılar yanıtlarsa sevinirim pardus sadece kamuda degil özel setörde de kulanıyor ve daha güvenli olmasın istemek hakımız
Haklısınız ama güvenlik tebirlerinin artması gerketgin düşünüyorum özel sektör ve kamuda garlıkla windows var mac os mevcut neden pardus kulanım alnı artmasın erdem bey server workstation saha cihazlarına yaygınlaşma lazımı ki günmüz de siber savaş siber istihbarat gibi kavramlar var ken çocuklarımız pc başındaki denetimi güvenli önemliyken pardusun bu konuda önem artıyor
https://www.youtube.com/@CanDeger/videos bu arkadaşın videoları aslında bilgilendirici . Güvenlik tedbiri alsanda güvenliği aşan çıkabiliyor anladığım kadar . Tabiki biz evimizin kapısını kilitliyecez
tedbir alacağız .
o video bende izledim ama yukardada yazdıgım gibi şuan küresel çapta düşünürsek tehti var kamu ve özel sektörde ver çalınması siber istihbarat siber savaş Endüstriyel casusluk gibi durumlar mevcut birde bu son dönem de hem küresel hemde ülkemiz de olana olaylar pardusa ihtiyacımız bir kez daha gösteriyor ebebeyin konturolu 3 parti yazılım olmadan pardus da mevcut yazılım merkezin de mevcut
Mesela Edevlet Arkadaşlar Edevler pardus da Uyugulama olarak gelmeliydi
Hiçbir şeyin mükemmel olmasını bekleyemeyiz zaten. Ancak diğer seçenek (!) lere baktığımızda en iyisinin linux olduğu açık. Ayrıca orada yazdığınız BDFDoor ile ilgili:
“Port açmadan bağlanmak” ifadesi teknik olarak eksiktir. Saldırganın zaten sistemde root (yönetici) yetkisine sahip olması gerekir ki bu zararlıyı kurabilsin. Yani eBPF kendi başına bir sızma aracı değil, sızılmış bir sistemde fark edilmeden kalma (persistence) yöntemidir.
düşünceseni daha haklı buluyorum
Benim düşüncem güvenlik bir bütüntür Bilgisayar yazılım ve donanımı ile birlikte . Üretilen anakartın ve işlemcilerin arka kapıları var mı yokmu ! Düşündürücü . Bu yüzden bütün olarak bakmak lazım . Sadece yazılım ile bitmediğini düşünüyorum .
Diyelim ki bir sunucu uygulaması 443 port üzerinde çalışıyor.
Yeni port açmadan ve güvenlik duvarı kurallarını değiştirmeden uzaktan komut çalıştırmaya imkan verdiği ifade ediliyor.
Oğuz Ergin bundan bahsediyordu.
Konu Dışı
Harici Harddisklerimi Tüm pcler görüyor pardus yüklü pc görmüyor ne yapmayalım ai baktım bulmadım. görüyor ama tepki yok içine girmiyor
1 Harici ssd çalışıyor başka cihazda denendi.
2 Başka bir işletim sistemi ile aynı pc de denedim açılmı ssd
Diski windowslu bilgisayara takıp windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın. Ardından bir kez disk hata denetimini çalıştırın ve bitince bilgisayarı kapatıp linux sistemde tekrar deneyin.