Pardus version 19 .exe dosyası açamıyorum yetkili birisi dönüş yapabilirmi eğitimciyiz

İşler kitabevinde çalışıyorum ve akıllı tahtalara bir program kurmam gerek ama sadece exe dosyası var . Wine kurdum ama sürekli hata alıyorum ve açılımı yapamıyorum çok acil yardımcı olabilir misiniz

1 Beğeni

ya bu akıllı tahta uygulamaları yapanları ben hiç anlamıyorum. Akıllı tahtalarda pardus kararı verileli kaç yıl oldu, yok inat da inat illa windowsa exe çıkaracaklar.

Yav hadi Linux’a yapamıyorsun, bilmiyorsun, öğrenmek de istemiyorsun, bari bir web uygulaması olarak yap şu eğitim şeyini de pardus windows farksız rahat rahat kullansın. Bu kadar vizyonsuz eğitim araç gereçleri hazırlayan firmalar olabilir mi ya. Sen MEB’e ve devletin belirlediği standartlara ve işletim sistemlerine uygun yazılımlar çıkartman gerekirken bu nasıl bir tembellik ki “ben hiçbir şey değiştirmem okullar benim uygulamamı çalıştırmak için uğraşsın da uğraşsın hıh!” diyor.

4 Beğeni

Wine programının tüm exe programlarını çalıştırılması beklenemez.
wine kurulumunda bir hata almadıysanız eğer programınızda uygun değişiklikler yapmanız gerekir.
Not: En iyi çözüm programınızın Pardus için yazılmasıdır. Linux debian olarak geliştirmeniz daha sağlıklı olacaktır. Hazır MEB İmajları – Pardus Etkileşimli Tahta Arayüzü Projesi – TÜBİTAK ULAKBİM linkinde bulunan parolası 1 olan imajları kurarak programlarınızı test edebilirsiniz.

3 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.