Zorin para kokusu aldı, bazı özellikler için ödeme istiyor, gelecekte para için daha fazla böyle saçmalıklar yapabilir. Bu zaten en büyük Zorin eksisi. Kısa vadede Zorin kolay, modern ve güvenli ama uzun vadede Pardus da güzel bir seçenek.
Pardus Ubuntu’nun Türk hali, Debian tabanını daha anlaşılır ve modern olarak size sunuyor. Sadece masaüstü yönetici seçenekleri daha az, o da yakında olur. Yani eğer biraz daha stabil ve modern bir dağıtım istiyorsanız Pardus. Daha özelleştirme ve taklit istiyorsanız Zorin OS. Yani ikisi de XFCE ve Gnome kullanıyor. Sadece Zorin OS biraz daha hazır özelleştirme sunup, daha genel bir kullanım sunar. Pardus’u Türkler yaptı diye kullanmak tek seçenek olmamalı ama. Güzel bir dağıtım olsa da amacınıza göre isteğiniz değişir. İkisi de apt kullanır. Zorin OS’de driver sorunu yaşamazsınız. Ancak Pardus’da da yaşamazsınız. Her ikisi için istisnalar olabilir. İkisi de kullanıcı dostu. Ancak Pardus bunu geniş topluluk ve basit arayüz ile, Zorin OS ise taklit ile yapıyor. Ancak Pardus kullanın (bence) Zorin OS ileri de para! diye işleri bozabilir. Hem bu foruma kayıt olmuşsunuz zaten.
Yanlış söylemek istemiyorum ama biraz daha önceden Zorin OS sunar gibi geliyor sürücüleri. Yine de bu fark küçük, BİR ENGEL DEĞİL.