Pardus XFCE Sürümü

Dünyada XFCE masa üstü ortamına sahip sık kullanılan dağıtımların üzerinde bir inceleme yaptım. En iyisi bizim pardus. Hem görünüm hem de kullanım açısından.

9 Beğeni

Ben de XFCE kullanıyorum ve oldukça memnunum.

Ne açıdan iyi? Yazabilir misiniz.

2 Beğeni

Xfce bana çok eski ve basit geliyor sanki windows vista yada 7 gibi ben Gnome kullanıyordum şuan ubuntu kullanıyorum fakat ubuntunun açılışta 2 3 dk kendine gelmesini bekliyorum pardus da öyle birsey yapmıyordum hiz ve stabilite olarak gayet iyi tek sıkıntım nvidia güncellemesinde sıkıntı çıkartıyor laptop oda düzelince tekrar geçeceğim.

1 Beğeni

Selamunaleyküm
Hocam nvidia konusunda ne sıkıntınız vardı. Ben şu an en gücel nvidia sürücülerini kullanıyorum. hatta dün bi güncelleme geldi sağolsun (geliştirici cuda paketleri olduğu için) diğer güncellemelerle birlikte 4 gb güncelleme yaptı :sweat_smile: . modlar arası geçiş yapmak isityorsanız envycontroller var. kde ve gnome için eklentileri de var. Oradan rahatlıkla modlar arası geçiş yapabiyorsunuz inşAllah.
resim

2 Beğeni

@Arastirmaci hocam opengl dosyalarını bir türlü indiremiyorum nvidianin güncelledigim zaman gpu 0 da kalıyor bilgisayara bağlanıp biraz uğraştılar ama sorun düzelmedi not aldılar daha sonra duzelticeklermis fakat discord grubunda var iseniz özelden detaylı konuşmak isterim birseyleri yanlış yapmış olabiliriz.

1 Beğeni

Pardus Nvidia Driver Güncelleme bu konuda anlatılan yöntem ile nvidia driver yükledim. Şuan en son sürümü kullanıyorum herhangi bir sorun yok csg0 2 şakır şakır oynatıyor.

Hocam konuyu acan benim zaten bende driver güncelliyorum fakat driver ile inmesi gereken programlar inmiyor bende muhtemelen bilgisayarin markasi ile ilgili o yüzden suanlik beklemedeyim

1 Beğeni

Hiç fark etmedim kusura bakmayın :slight_smile: ama bende işe yaradı driver güzel kuruldu

2 Beğeni

İşe yaramasina sevindim.

2 Beğeni

pardus işletim sistemini daha önce kullandım. ancak bir süre ara vermiştim şimdi genom ve xfce kullandım hoşuma gitti şimdi ise xfce kullanıyorum. herkese tavsiye ederim. Kullandıkça keyif almaya başlarısın…

1 Beğeni

Gnome da iyidir, ancak ben tercih etmiyorum. Çok ağırdır, boşta bile fazla kaynak kullanır ve yavaş hareket eder. Yani masaüstü performansı düşüktür. XFCE ile karşılaştırıldığında daha gelişmiş ve modern bir DE’dir.

Ancak bütün bunlara rağmen XFCE kullanıyorum. Bana hafiflik ve atiklik lazım. Windows 10 teması yükledim kullanıyorum.

3 Beğeni

windows temasını nasıl yükledin…yardımcı olursan sevinirim… teşekkürler.

Çok zor yaaa… :frowning: Yani uzaktan anlatması çok daha zor.

Windows 10 theme for xfce diye arat, bulduğun temaları indir.

Örnek: Windows 10 Light theme - Eyecandy for your XFCE-Desktop - xfce-look.org

İndirdiğin dosyayı tema ayarlarından “yükle” seçeneği ile kur.

Aynı şekilde klasör teması ve fare teması da bulup kurman lazım.

Ben bu temayı kuralı beri çok rahat ettim. Bilgisayarı kullanışım daha da kolaylaştı ve verimlileşti sanki.

1 Beğeni

Selamunaleyküm hocam
Buradaki oynatma listesine göre xfce’yi kendinize özel olarak özeleştirebilirsiniz.

ama vidyolardaki baı yükleme komutları direk Pardus için uyumlu olmayabilir. O kısımları araştırıp veya burada sorabilirsiniz

1 Beğeni

Yok komuta falan gerek yok Muhammet. Tema dosyalarını indirip

Ayarlar>Görünüm ve Simgeler
Ayarlar>Pencere yöneticisi
ve
Ayarlar>Fare ve dokunmatik yüzey seçeneklerine girip tema dosyasını gösterterek kurabiliyorsun.

Ancak sorun şu ki her indirdiği tema olmayabiliyor. Ben birkaç tema üzerinde baya uğraştım sonunda tutturdum. Doğru tema paketi hangisi unuttum indirdiğim dosyalar da karma karışık olunca sildim.

EDİT: Uyguladığım bazı tema dosyalarını buldum: WİNDOWS 10 TEMASI — Yandex Disk

Bu içerikte sistem teması ve klasör teması var. Bir de fare teması attım içine ama o olduğundan emin değilim. İsteyen indirip uygulayabilir. XFCE içindir. GNOME’da denenmemiştir.

1 Beğeni

hocam eğer sadece icon gibi temaları değiştirecekseniz aşağıdaki linkte farklı temalar mevcut onları kullanabilirsiniz

1 Beğeni