Pardus Yada Pisi Linux

Laptop’um da Vivaldi Kullanıyorum. ama Vivaldi’yi Pardus da İndirirsem Bilgisayarımı Bozar mı? Vivaldi Opera Gibi Ama Daha İyi Opera Çinli Biri Tarafından alındı ve Veri Çalma Yüzünden Kullanmıyorum. Başka Sorularımda Var Pardus 19.4 XFCE yada GNOME Hangisi Daha İyi Bilgisayarım İyi 10 Oyun Açabiliyor Hepside Minecraft, CS GO, Suikast, Zula,Hexxit Gibi Oyunlar Lütfen Cevap Verin Öncekini Yanlış Yazmışım Özür Dilerim. Ve Birde Pisi Linux’mu Seçsem Pardus’mu? İkiside Güzel Ama Benim Aradığım Şey Kolay İndirme ve Oyun Oynama .(CS GO gibi) Hangisinin Mağazası Ve Diğer Şeyleri İyidir Lütfen Söylermisiniz. (Yeni Düzelttim)

1-Hangi arayüzü hoşunuza gidiyorsa onu kullanın ikisi de iyidir. XFCE ya da GNOME.
2-Vivaldi Pardus’a da yükleyip kurabilirsiniz bilgisayarınızı bozmaz.

4 Beğeni

Anladımda Hangisi En İyi XFCE daha iyi diyenler ve GNOME daya iyi diyenler var ve Söylediğin İçin Teşekkürler

1 Beğeni

Pisi Linux’un mağazası yok bildiğim kadarıyla. Bütün paketlerin kategorilere ayrılarak, açıklamalarıyla birlikte gösterildiği bir uygulaması var. Onun kullanımı Pardus’taki Synaptic’e göre daha basit.
Pardus’ta hem Synaptic var hem de mağaza var. Bu sebeple mağaza konusunda Pardus daha iyidir, diyebiliriz.

Oyun konusunda da Pardus’ta daha kolay kurulum yaparsınız. Pardus, Debian tabanlı olduğu ve Debian ile aynı paket yöneticisini kullandığı için birçok konuda Debian, Ubuntu, Linux Mint gibi işletim sistemlerinin forumlarından da faydalanabilirsiniz.

Dediğiniz gibi Pardus da Pisi Linux da güzel ama kolay uygulama kurulumları ve oyun oynama konusunda Pardus daha önde.

3 Beğeni

Pisi Paket Yöneticisi var. Synaptic gibi ama daha kolay kullanılıyor

2 Beğeni

Tam Okumadın Galiba

Onu Galiba Görmedin

Söylediğin İçin Teşekkürler Şimdi Bana 1 Konuda da Yardım Eder misiniz? Pardus 19.4 Yükliyecem Ama XFCE’mi yoksa GNOME’mu Daha İyi Söylermisiniz?

Bilgisayarı özellikleri iyi olduğu için Pardus 19 Gnome başarım(performans) konusunda hiç sorun çıkarmaz.
Normal özelliklerde bir bilgisayar için Pardus 19 Xfce daha uygun.

2 Beğeni

İkisinin de iyi ve kötü yanları var.
XFCE daha az sistem kaynağı harcar. Daha basittir ve özelleştirme olanağı çok yüksektir. İş yaparken yolunuza çıkmaz. Klasik bir tasarımı vardır. Windows’tan geliyorsanız daha tanıdık gelir.

GNOME daha yenilikçidir. Klasik bir masaüstü deneyimi vermeyebilir. Dokunmatik ekranlara daha uygundur. Dokunmatik ekran ve dokunmatik yüzeylerde el hareketlerine desteği daha gelişmiş. Daha karmaşık bir tasarımı var ve daha fazla sistem kaynağı harcar. Özelleştirilebilirliği yüksektir ama XFCE kadar iyi olduğunu düşünmüyorum. Çalışma ortamımı GNOME üzerinde geçici sürelerle kurmuştum, o sebeple GNOME’un iş yaparken işleri ne kadar kolaylaştırdığına (veya zorlaştırdığına) karar veremem.

Ekran görüntülerine bakın, kurulum yapmadan Pardus Çalışan ile deneyin ve hangisini beğenirseniz onu seçin. İkisi de kaliteli ve güzel. Hangisi zevklerinize uyarsa onu kullanın.

1 Beğeni

Sağol Ben Windows Kullanıcısıyım Laptop’umda Pardus Gnome Şimdi Kullandığım Bilgisayarda XFCE yükliyeceğim

1 Beğeni

Reis sana açık konuşayım MC zaten tlauncherdan bulursun ama oyun oynayacaksan SteamOS kur. Hiç uğraşmadan Steam’dan indiriyor.(Yani diğer Linux dağıtımlarına göre daha kolay, sadece oyun oynamak için geliştirlmiş.)

2 Beğeni

Vivaldi pc’yi bozmaması lazım, gizliliğe önem veriyorsan Firefox öneririm (varsayılan olarak yüklü), eğer bilgisayarın donanımı çok iyi değilse ve hız ve hafiflik önemli ise Xfce öneririm, Steam’ı sitesindeki .deb dosyasını yükleyerek kurabilirsin, Lutris de aynı şekilde, bunun dışında Play on linux ve wine aracılığıyla windowsda olan bazı oyun ve programların da çalıştırılabildiği söylenir, Pardus mu Pisi Linux mu dersen ben Pardus derim.

Yalnız Play on linux, Wine aracılığıyla oyun veya program kurmak belki biraz teferruatlı gelebilir. Bunlara ek olarak Windows da kullandığın bütün oyun ve programların hepsini Linux da kullanamayabilir, alternatifler aramak zorunda kalabilirsin.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.