Pardus Yanına Windows kurma

Hepinize selamlar ben bilgisayarıma format atıp bugün pardus 21.1 xfce kurdum ve yanına tekrar windows kurmak istiyorum ben kurarım ama o zaman pardus’a erişim engellenebilir diye korkuyorum pardus’a girebilsemde acaba windows grub menüsüne gelirmi bilmiyorum ne yapabilirim basit bir yol lazım bana.

3 Beğeni

Windows kurulumundan sonra Pardus gözükmez. 'easybcd' için arama sonuçları - Pardus Forumları - TÜBİTAK ULAKBİM linkinde bulunan sonuçları inceleyerek easybcd programı ile windows içinden Pardus’u gruba ekleyebilirsiniz.

4 Beğeni

Şöyle yapabilirsiniz.Önce windowsu tekrar kurun.Diskinizi tek parçalı değil de iki parçaya bölerek.Sonra Pardus kurarken ( windows kurulu olan disk bölümünü C: yi silmeden).Diskin boş bölümünüD:yi Pardus kurulum aşamasında disk bölümleme etabında ext4 formatında formatlayıp o bölüme Pardus kurunuz.DİKKAT:Grup kurulum seçeneğini atlamayın lütfen.yazılımı Pardus kuracak.Siz dolayısı ile PC nizde iki işletim sistemine sahip olacaksınız.İlk açılışta grup size seçme fırsatı sunacak.Hiç müdahalede bulunmazsanız açılış size otomatik olarak bir iki saniye içinde Pardus işletim sistemini açacak. Şayet Windows ile açmak isterseniz açılış esnasında (klavye aşağı yön tuşu ile 1,2.saniye içinde seçim yapmalısız yoksa Pardus geçer onunla sistemi açar) klayve alt yön tuşları ile windowsun üzerine gelip enter.Bu kadar.

@kaan Çok sağol bu hiç gerçekten aklıma gelmemişti ama gruba ekleme işini nasıl yapacağım acaba

How to Dual Boot Windows and Linux Using EasyBCD - YouTube linkide bulunan videoyu izleyebilirsiniz.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.