Pardus Yazılım Merkezi Güncelleme Sorunu

Pardus yazılım merkezinde anasayfa üzerinde güncelleme olduğunda otomatik olarak açılan güncelleme menüsünden günlemeleri hızlı ve sorunsuz bir yüklüyoruz; ancak sol tarafta bulunan menüler içerinde yer alan güncellemeler menüsünden güncellenebilir paketleri günceme işleminde takılıyor ve güncellemeleri yapmıyor. Farklı üç bilgisayarda denedim aynı hatayı aldım. Aslında işlevi diğer menüdeki ile aynı. Bence iki ayrı güncelleme menüsü olması gereksiz. Buna bir bakılsa iyi olur.

Daha net olması açısından, ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Hangi uygulamanın hangi menüsünden eriştiğinizi tam olarak bilebilirsek ona göre daha net hata raporlayabiliriz.

İyi çalışmalar.

1 Beğeni

Sabri hocam, şuanda güncelleme olmadığı için yaşanan sorunla ilgili görüntüyü paylaşamadım ama işlem yapılan menüler ile ilgili görüntüleri paylaşıyorum. İki aydır bu sorunla karşılaşıyorum. Burada güncelleme işleminin neden takıldığını çözümleyemedim.



Merhaba,

Sol taraftaki menüde bulunan seçenekte Güncelle dediğiniz zaman harici bir uygulama olan Paket Güncelleyici (gpk-update-viewer) açılmaktadır.
Üst taraftakı seçenek ise henüz yeni yazmış olduğumuz uygulama içi bir güncelleyicidir.
Yeni yazdığımız kısım ile ilgili bir hata bildirilmediği ve testlerimiz olumlu devam ettiği için yakın bir zamanda Yazılım Merkezinde güncelleme için sadece üst kısımdaki yapı olacak.
Yine de Paket Güncelleyici (gpk-update-viewer) uygulamasında hata ile karşılaştığınız zaman hatanın resmini veya tam hata metnini gönderebilirseniz sorunun detayını öğrenmek isteriz.

2 Beğeni

Teşekkürler Fatih bey, ellerinize sağlık.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.