Pardus Yazılım Merkezi - Kolourpaint Hakkında

Bu küçük bir bug bildirimidir.

Pardus yazılım merkezini kontrol ederken daha evvel tavsiye ettiğim kolourpaint4 adlı yazılımın depoya eklendiğini farkettim. Teşekkürler. Depoya eklenen program için resim eklemişsiniz. Eklenen resimde daha evvel karşılaştığım küçük bir bug dikkatimi çekti.

Resme dikkat ediniz. Sol tarafta metin olarak gösterilen işlevler aslında -normalde- simgelerle gösterilmektedir. Ancak programın bir bağımlılığı olan breeze ikon takımı kurulu olmadığı için program işlevleri metin olarak göstermektedir. Küçük ve çok önemli olmayan bir detay. Breeze olmayabilir; yine kde’ye ait masaüstünün meşhur ikon takımlarından biriydi. Kendi sistemimde bu sorunu bu ikon takımını kurarak çözmüştüm.

NOT: Tarayıcı üzerinden yazılım merkezine girildiğinde arama fonksiyonu işe yaramıyor. (aradığım şeyi bulmuyor, yine çoklu simgeler gösteriyor.)

Bilginize sunarım, iyi çalışmalar.

Merhabalar. Bu başlığı açalı uzun süre oldu fakat yazılım merkezindeki Koloutpaint’İn görselleerinin değiştirilmediğini farkettim. Yukarıdaki resimde paylaştığım gibi, butonlar metinli görünmektedir. Bu bug’un nedeni, programın breeze ikon takımını istemesidir. Bakınız benim bilgisayarımda breeze ikon takımı yüklü ve program arayüzü normal görünüyor:

Siz de bu ikon takımını yükleyerek hem programdaki bug’u düzeltebilir, hem de pardus yazılım merkezindeki görselleri yenileyebilirsiniz.

Teşekkürler.

2 Beğeni