Saydığınız yazılımların hepsini tek tek bilmiyorum. Bir kısmı ise yabancı gelmedi. Liste de alfabetik olmadığı için alfabetik olarak nasıl kurulabileceklerine cevap vermeye çalışayım.
1Password
Kendi indirme sayfasında deb paketi görülüyor. Debian da yazdığına göre Pardus’ta da çalışabilir. Firefox eklentisi vs de aynı sayfada görülüyor. Sahipli yazılım olduğu için depoya girmesi konusundan emin değilim.
Authpass
Flatpak paketi olarak kurulabiliyor
Bitwarden
BlueMail
Brave Browser
Foxit Reader
Kendi sitelerinden indirilebiliyor Aynı şekilde sahipli yazılım olduğu için depoya girmesi konusunu bilmiyorum. Ubuntu depolarında yok. Flatpak paketi de yok. Bu arada Okular da bir hayli yetenekli.
Gnome Sözlüğü
Eski sürümü depolarda var diye hatırlıyorum. Pardus mağazasında gnome-dictionary paketini aratabilirsiniz. Görece daha güncel sürümünü flatpak paketi olarak kurabilirsiniz
Jami
Kcalc Hesap Makinesi
Depolarda da olmalı fakat siz gereksiz kde bağımlılığı oluşturmamak için flatpak paketi olarak kurulabiliyor
Kdenlive
Flatpak paketi olarak kurulabiliyor Ayrıca alternatif olarak Shotcut da arada işinizi görecektir.
Kepassxc
Kolay Disk Temizleyici (Qiplex)
Bahsettiğiniz Disk Space Saver ise kendi sitelerinden kurulabiliyor. Satılan ve sahipli bir yazılım olduğu için depolara girmesi pek mümkün görünmüyor.
MuseScore
Nextcloud
Sunucu üstüne kurulabildiği için çok iyi bilmiyorum. Fakat kendisiyle ilintili 2 uygulamanın flatpak paketi bulunuyor. Nextcloud Password client ve Nextcloud Desktop.
Olivia Bulut ve Müzik Çalar
Flatpak paketi olarak yok fakat Snap paketi bulunuyor. Pardus altında da aslında Snap paketleri kurulabiliyor.
Organize my Files (Qiplex)
Kendi sitelerinden indirip satın alınabiliyor. Satılan ve sahipli olduğu için depolara girmesi pek mümkün görünmüyor.
Plumber Media Trimmer
Snap paketi olarak kurulabiliyor ayrıca Video Trimmer adında basit ve benzer bir uygulama daha bulunuyor.
Rocket Chat Masaüstü
Standart Notes
Tor Browser
Tor paketi olarak yok fakat indiricisi flatpak paketi olarak bulunuyor.
Ultimate Media Downloader
Flatpak paketi olarak kurulabiliyor. Sahipli bir yazılım olduğu ve işlevi gereği depolara girmesi kolay olmayabilir.
UpNote
Snap paketi olarak kurulabiliyor
WordPress Masaüstü
Galiba kastettiğiniz WP sitelere masaüstünden yazı girmeye yarayan şu araç. Snap paketi olarak kurulabiliyor.
Wikipedia Masaüstü
Direk bir yazılım olmadığı için işe yarayan yazılım baktım. Wike isimli uygulamayı flatpak paketi olarak kurabilirsiniz
Yaanimail
Yayınlanmış bir Linux paketi yok. Fakat illa bir uygulama lazımsa çok muhtemel Thunderbird veya Evolution veya türevi yazılımlarla kullanılabilir diye düşünüyorum. Umarım IMAP destekleri vardır.
Paketleme biçimlerine takılmazsanız aslında pek çok yazılımı hatta en son sürümlerini Pardus masaüstüne kurabilirsiniz.
Bahsettiğim yazılımları peki nasıl kurabilirsiniz. Aslında komut satırından veya GNOME ile gelen mağazalar uygulamasıyla kurabilirsiniz. Komut olarak vermek gerekirse aşağıdaki komutları uçbirimden girebilirsiniz.
sudo apt install gnome-software gnome-software-plugin-flatpak gnome-software-plugin-snap snapd flatpak
sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
Bu komutları girdikten sonra sistemi yeniden başlattığınızda Yazılımlar isimli yeni bir uygulama daha yüklenmiş olacaktır. Bu uygulama üstünden Flatpak veya Snap paketlerini aratıp kurabilirsiniz.
Tek yöntem bu değil fakat hem snap hem flatpak paketlerini yönetebildiği için bu şekilde anlattım.
PS: Evrensel Linux paketleri gerçekten çok güçlü. Görmezden gelmeyin.