Pardus yüklü laptoplar üretilmeli

Mesela alışveriş sitelerinde bazen görüyorum, Freedos veya Ubuntu yüklü geliyor laptoplar. Freedos ile geleceğine en azından Pardus ile yüklü gelsin mesela. En azından Türkiye’de üretilen veya birleştirilen laptoplar Pardus ile yüklü gelebilir ithalatçı firmayla anlaşılırsa. Mesela şu başlangıçta çıkan hoşgeldiniz tipi uygulamalar gayet hoş ve eğitici. Daha da güzelleştirirseniz, insanlar bunu kullanır. Ne bileyim backports yüklü gelir, backports kernel ve libreoffice aktif gelir. Steam şu bu yüklü gelir, nvidia driverları filan.

Monster notebook un Linux için bi control center ı süper çalışıyor demişlerdi mesela bu program da monster notebooklarda kurulu gelebilir. Onun yerine Freedos diye saçma bir şeyle yolluyorlar laptopları. Millet bilgisayarcı arıyor ki Windows yüklesin filan. Böyle bir şey olursa en azından deneyen dener, beğenmezse yine Windows yükler.

Merhaba @Alparslan_Metehan

Bu düşüncenizde yanlız değilsiniz ozellikle yazılım öğrenemeye ilginin arttığı bu dönemlerde doğal olarak linix sistemlere de ciddi bir ilgi var. Şu siteden satın aldığınız bilgisayarlara hem pardus hemde diğer linux dağıtımlarını kurarak sizlere gönderiyorlar. Linux kurulumunun yanında bir çok faydalı programı ve ayrıca kurulmasını istediğiniz başka özel programlar varsa onları da kuruyorlar hatta yazılım öğrenmek isteyenler için yazılım paketi bence çok güzel bir hizmet yeni bilgisayar almayı düşünenler mutlaka incelemenizi tavsiye ederim.

1 Beğeni

https://www.dmo.gov.tr/Home/Icerik/181
DMO-TÜBİTAK Protokolü Çerçevesinde Pardus İşletim Sisteminin Temin Edilmesine İlişkin Duyuru

Freedos ücretsiz olduğunda yükleyip geçiyorlar

Pardus ta kullanıcı adı makine adı şifre kurulum yapan kişi belirliyor
satın alıp kullanan kişinin bunları belirleyeceği bir sistem eklenirse iyi olur

mesela gittim mağazaya aldım bir bilgisayar çalıştırdım kullanıcı adı şifre belirleme ekranı karşılamalı

1 Beğeni

Evet düşüncenize sonuna kadar katılıyorum. Bu iş yerli elektronik firmalarını teşvik ederek de yapılabilir. Böylece yerli işletim sistemlerinin geliştirilmesi konusunda bir inovasyon yaratılmış olur. Pardus 23 sürümünün yayımlanması ile çok sayıda kullanıcının pardus’a geçiş yaptığı görüyoruz. Ülke olarak gurur duyabileceğimiz konu. Umarım daha da iyiye gidecektir. Sizin vasıtanızla bir kez daha pardus için emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.